Reggel minden perc értékes, ezért jól jöhet egy gyors recept egy egyszerű, egészséges reggelire. Mégsem elég egy recept? Nem, és ezért hoztunk neked egyenesen négyet! A zabkását már előző este elkészítheted, reggel pedig csak elő kell venned a hűtőből. Az alap mindig ugyanaz, a hozzávalókat pedig ízlés és hangulat szerint variálhatod. Így garantált, hogy sosem unod meg a zabkását, és gyakorlatilag mindig fogyaszthatod reggelire és uzsonnára. Inspirációként 4 különböző variációt készítettünk, de a fantáziának nincsenek határai. Bátran találd ki a sajátodat!
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy előkészített tálban összekeverjük a zabpelyhet a chia magokkal, fehér joghurttal, tejjel és cikóriasziruppal.
- A kész keveréket üvegbe öntjük, és reggelig a hűtőben hagyjuk.
- Reggel pedig ízlés szerint ízesítjük.
GRIZLY TIPP 👉 A mogyorós íz fokozásához hozzáadhatunk 50 g folyékony mogyoróvajat.
1. variáció: Málnás zabkása kókusszal
Adjunk az alaphoz friss vagy liofilizált málnát, mandulavajat, kókusz szeleteket és mandulát.
2. variáció: Kakaós zabkása
Az alaphoz adjunk hozzá 1 evőkanál kakaót, és díszítsük a zabkását mogyorókrémmel, banánnal, áfonyával és mogyoróval.
3. variáció: Epres zabkása kivivel
Az alaphoz adjunk hozzá 2 evőkanál liofilizált port, majd díszítsük a zabkását friss vagy liofilizált eperrel, kivivel és mogyoróval.
4. variáció: Narancsos zabkása mangóval
Az alaphoz adjunk hozzá egy kanál mandulakrémet, majd a zabkását díszítsük friss naranccsal és liofilizált mangóval. Ha nincs kéznél Csokinarancs, helyettesítheted kesudiókrémmel, friss naranccsal és lio mangóval.
Jó étvágyat!