GRIZLY

Finom zabpehely csírákkal 1000 g

1 390 Ft

1 112 Ft kóddal KIARUSITAS20

1 390 Ft / kg

Raktáron

Kiszállítjuk: 2. 5.

Ideiglenesen nem elérhető

Doprava od 1 190 Ft

A zabpehelyt mindenképpen érdemes otthon tartani a kamrában. Ez egy ideális összetevő a reggeli elkészítéséhez, és biztosan örömmel tölt el, hogy a mi pelyheink igazán finomra őröltek, így tökéletesek a gyors zabkása elkészítéséhez.

Popis

GRIZLY Finom zabpehely csírákkal 1000 g

A zabpehely mindig megéri, hogy legyen otthon a kamrában. Ez egy tökéletes alapanyag a reggeli elkészítéséhez, és biztosan örömmel tölt el, hogy a mi pelyheink igazán finomra őröltek, így tökéletesek egy gyors zabkása elkészítéséhez.

Valószínűleg egyetértünk abban, hogy a zabpelyhet leggyakrabban zabkása készítéséhez használják, amelyet egyszerűen vízzel vagy tejjel kell megfőzni. Azonban a konyhában sokkal szélesebb körben felhasználható. Kiválóan ízlik joghurttal, szárított vagy liofilizált gyümölcsökkel, illetve diófélékkel. Hozzáadhatsz mazsolát vagy datolyát is, esetleg felhasználhatod sütéshez és főzéshez. A klasszikus zabkása mellett reggelire ízletes palacsintát is készíthetsz görög joghurttal és mogyoróvajjal, amelyhez szintén szükséged lesz zabpehelyre. A receptet itt találod.

Miért érdemes választani a finom zabpelyhet csírákkal?

  • gyors és egyszerű elkészítés
  • extra finomra őrölt pehely
  • sokoldalú felhasználás a konyhában
Recept kesudióval
Kesudió növekedése

Hogyan lehet felhasználni a finom zabpelyhet csírákkal?

A pehely ideális alapja egy egészséges és kiegyensúlyozott reggelinek. Jellemző rá a gyors és egyszerű elkészítés. Hozzáadható joghurthoz, felhasználható házi készítésű zabkásákhoz, müzlikhez vagy granolához, valamint süteményekhez és gyümölcsös desszertekhez.

Hogyan zajlik a pelyhek csíráztatásának folyamata?

A csíráztatott zabpehely ipari előállítása több szakaszból áll, amelyek biztosítják a megfelelő csírázást, a tápanyagok megőrzését és a termék stabilitását.

  • tisztítás és válogatás – mechanikus szennyeződés eltávolítása
  • áztatás és csíráztatás – szabályozott nedvességtartalom és hőmérséklet 1–3 napig
  • szárítás – alacsony hőmérsékleten az enzimek megőrzése érdekében
  • csírák eltávolítása – a jobb állag és hosszabb eltarthatóság érdekében
  • pelyhesítés – a kívánt vastagságra préselés

A csírázás során olyan enzimatikus folyamatok mennek végbe, amelyek javítják a tápanyagok emészthetőségét és biológiai hozzáférhetőségét. A keményítők cukorrá, a fehérjék aminosavakká, a zsírok pedig könnyen emészthető zsírsavakká alakulnak. A C-, E- és B-vitaminok szintje növekszik, miközben lebomlanak azok az anyagok, amelyek lassíthatják az emésztést. Ennek eredményeként a csíráztatott pelyhek könnyen emészthetőek, táplálóak és támogatják az egészséges emésztést.

Összetétel

Tápérték 100 g-ban

Energiaérték: 1543 kJ / 367 kcal
Zsírok: 8,4 g
ebből telített zsírsavak: 1,3 g
Szénhidrátok: 56 g
ebből cukrok: 1 g
Fehérje: 12 g
Só: 0,003 g

Besorolás

Összetevők: Zab teljes kiőrlésű pehely 100 %
Allergének: Glutént tartalmaz. Nyomokban földimogyorót, dióféléket és szezámmagot tartalmazhat.
Származási ország: Csehország
Csomagolás: Vákuumzárt PP csomagolás (szállítás közben a csomagolás meglazulhat, de ez nem befolyásolja a termék minőségét).
Tárolás: Tárolja sötét, hűvös és száraz helyen.