Hogyan válasszuk ki a dióféléket? A Grizly segít
Velünk vannak a konyhában, a hátizsákban és az asztalon is. A diófélék a legtáplálóbb élelmiszerek közé tartoznak, ezért nem hiányoz...
Mogyorónk mindig friss és tápláló nassolnivaló, amely fehérjével, rostokkal és egészséges zsírokkal látja el szervezetét. Élvezze őket egyenesen a csomagolásból, vagy adja őket salátához, hogy pótolja a tápanyagokat.
Mogyorónk mindig friss és tápláló nassolnivaló, amely fehérjével, rostokkal és egészséges zsírokkal látja el szervezetét. Élvezze őket egyenesen a csomagolásból, vagy adja őket salátához, hogy pótolja a tápanyagokat.
| |
|---|---|
| Energiatartalom: | 2772 kJ / 672 kcal |
| Zsír: | 62 g |
| ebből telített zsírsavak: | 4,5 g |
| Szénhidrátok: | 11 g |
| ebből cukrok: | 1 g |
| Rost: | 8,6 g |
| Fehérjék: | 12 g |
| Só: | 0 g |
Jellemzők és előnyök: A törökmogyoró nagyon jól emészthető, még a mandulánál vagy a diónál is jobban. Hatalmas energiaforrást biztosítanak szervezetünk számára. Már 50 gramm is elegendő energiát biztosít egy óra fizikai aktivitáshoz. Hidegen hámozzák és más módon nem hőkezelnek, így megőrzik az összes hasznos anyag összetett és kiegyensúlyozott arányát. Mivel képesek hatalmas mennyiségű energiával ellátni a szervezetet, a sportolók kedvenc csemegéi közé tartoznak. Jelentős energiaértékük mellett a diófélék kivételes forrása az egyszeresen telítetlen zsírsavaknak, amelyek segítenek csökkenteni a nem kívánt koleszterinszintet. A mogyoró emellett nagyon gazdag fehérjében, rostban, vasban, foszforban, B1-, B2-, C-, E-vitaminban és folsavban. A dióféléket ajánlott megfelelően megrágni, mert minél többet rágjuk őket, annál jobban lebomlik a szerkezetük, és annál jobban emészti őket a szervezet.
Felhasználás: A törökmogyoró felhasználása a konyhában nagyon változatos. Egészben és őrölve alkalmas fagylaltra, zabkásába, asztali gyümölcs- és diókeverékbe, salátákba, müzlibe, diótejbe, és önmagában is finom. Finom mogyoróvajat is kínálunk.
| |
|---|---|
| Energiatartalom: | 2772 kJ / 672 kcal |
| Zsír: | 62 g |
| ebből telített zsírsavak: | 4,5 g |
| Szénhidrátok: | 11 g |
| ebből cukrok: | 1 g |
| Rost: | 8,6 g |
| Fehérjék: | 12 g |
| Só: | 0 g |
Velünk vannak a konyhában, a hátizsákban és az asztalon is. A diófélék a legtáplálóbb élelmiszerek közé tartoznak, ezért nem hiányoz...