A karácsony mézeskalács nélkül nem karácsony. Javaslom kipróbálni ezt a receptet, ami nagyon hasonló, az illata, az íze más. Lehet, hogy nem mézeskalács, de ez a recept nagyon dögös.
Készítmény:
Mandulalisztre és sima fehér vagy gluténmentes lisztre lesz szükséged. Keverjük össze cukorral, kakaóval, sütőporral, mézzel, rummal (ne igyuk :-)), adjuk hozzá a vajat, a tojást. Mindenekelőtt ne feledkezzünk meg a mézeskalács fűszerről, ez a legfontosabb. Csodálatosan illatos mézeskalács csomót kapunk, amit ételfóliába csomagolunk és kb 2 órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez elkészítjük a lekvárt és a diót a Mézeskalács Sacrajdában.
Eljárás: A tésztát 2 részre osztjuk és sodrófával kinyújtjuk 3-4 mm-re, megkenjük a lekvárral és megszórjuk darált dióval (a diót szárazon is megpiríthatjuk egy serpenyőben, az íze kitűnik) és azonnal 1 cm vastag körökre vágva olyan csigákat kapunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. 180°C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A receptet készítette:
Marcela PíchalováA GRIZLY.cz termékspecialistája, aki szeret főzni és a külföldi ízeket cseh klasszikusokkal kombinálni. Szeret kísérletezni dióval vagy magvakkal, és gyakran főz és süt gluténmentesen különböző módokon. Az egész Grizzly csapat békés karácsonyt kíván.