Popis
GRIZLY Kakaópor BIO 250 g
- Adminisztratív besorolás: Kakaóbab
- Összetétel: Kakaópor* 100%
- *CZ-BIO-003 az ökológiai gazdálkodás terméke
- Származási ország: Dominikai Köztársaság, Peru, Afrika, Hollandia
- Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó.
- Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget).
Jellemzők és előnyök: A por pörkölt kakaóbabból készül, amelynek zsírtartalma 10-12% között van. Nincs lúgosítva. A kakaóport a valódi kakaófa (Theobroma Cacao vagy az istenek eledele) termésének magjából állítják elő. A kakaófát már az ősi aztékok és a maják is termesztették, és ma már a trópusokon termesztik szerte a világon. A kakaóbabpor magnéziummal, kalciummal, vassal, káliummal, rézzel, cinkkel és mangánnal, valamint B-vitaminokkal, C- és E-vitaminnal látja el a szervezetet. A kakaó a természet leggazdagabb szerves kénforrása. Végül, de nem utolsósorban, értékelni fogja a nagy mennyiségű antioxidánsokat. Fontos megemlíteni, hogy ez egy alacsony zsírtartalmú kakaópor.
A bioélelmiszerek mindig átesnek egy ellenőrzési és tanúsítási rendszeren, amely biztosítja a minőségüket, és lehetővé teszi a címke viselését. A biominőségüket különösen a biogazdálkodás és a fenntartható gazdálkodási rendszerek iránt érdeklődők értékelik.
Felhasználás: A kakaópor felhasználható sütéshez, turmixokhoz, joghurthoz vagy növényi tejhez adva.
Összetétel
Tápértékadatok 100 g-ban: | |
---|---|
Energiatartalom: | 1 430 kJ / 342 kcal |
Zsír: | 11 g |
ebből telített zsírsavak: | 6,5 g |
Szénhidrátok: | 14 g |
ebből cukrok: | 0 g |
Rost: | 45 g |
Fehérjék: | 24 g |
Só: | 0 g |