GRIZLY

magok csíráztatáshoz Mix Allegro BIO 250 g

3 190 Ft

12 760 Ft / kg

Raktáron

Kiszállítjuk: 18. 2.

Ideiglenesen nem elérhető

Doprava od 1 190 Ft

A négy csíráztatni való mag enyhén fűszeres kombinációja ízével és tápanyaggazdagságával elvarázsol.

Popis

GRIZLY Takarmánylucerna, rukola, kerti zsázsa, póréhagyma Csíráztatni való magok  BIO 250 g

  • Adminisztratív besorolás: Csíráztatni való magok
  • Összetétel: takarmánylucerna*, rukola*, kerti zsázsa*, póréhagyma*
  • *CZ-BIO-003 az ökológiai gazdálkodás terméke
  • Származási ország: Olaszország
  • Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó.
  • Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget).

Jellemzők és előnyök:  A lucerna, rukkola, kerti zsázsa és póréhagyma magvak tökéletes keveréke a közös csíráztatáshoz. Az ízek nagyszerű kombinációja, valamint a fehérjék, enzimek, antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok kiegyensúlyozott aránya.

A lucerna egy kékbab-szerű gyógynövény, amely a cseh réteken is megtalálható, bár Ázsiából származik. A hagyományos kínai gyógyászatban több mint 15 ezer éve pótolhatatlan helyet foglal el gyógynövényként. A lucerna magvak nagyon táplálóak, számos vitamin (A, E, C, D, K, B6), ásványi anyag (vas, kalcium, magnézium, kálium, foszfor) és fitoszterol (a zsíranyagcserére pozitívan ható anyagok) forrása. A rukkolacsírák jellegzetes fűszeres ízűek. Nagyon tápláló, vitaminokban (A, C, F, B), ásványi anyagokban (cink, kalcium, foszfor, vas, réz, kálium, magnézium), antioxidánsokban, rostokban és omega-3 zsírsavakban gazdag. A kerti zsázsa enyhén csípős ízű, és nagyszerű A-, C- és K-vitaminforrás. Jelentős mennyiségű vasat, kalciumot és karotinoidokat is tartalmaznak. A póréhagymacsíra édes hagymás ízéről, valamint A-, B-, C-, E-, kalcium-, magnézium- és klorofilltartalmáról nevezetes. 

A bioélelmiszerek mindig átesnek egy ellenőrzési és tanúsítási rendszeren, amely biztosítja a minőségüket, és lehetővé teszi a címke viselését. A biominőségüket különösen a biogazdálkodás és a fenntartható gazdálkodási rendszerek iránt érdeklődők értékelik.

A magok csíráztatásával olyan enzimeket aktiválunk a magokban, amelyek könnyen emészthetővé teszik őket. Ezenkívül a csírázási folyamat során a magokban lévő esszenciális aminosavak mennyisége megnő, a vitamin- és ásványianyag-tartalom pedig többszörösére emelkedik.

Felhasználás: A csíráztatott lucerna, rukkola, kerti zsázsa és póréhagyma magok salátákhoz, tésztákhoz, hűtött levesekhez adhatók, kenyérre kenhetők vagy zöldség turmixokban használhatók.

Használati utasítás:​ A magokat vízben áztatjuk 8-12 órán keresztül. Hagyja a magokat csírázni a csírázó edényben 4-6 napig. A csírázás során naponta 2-3 alkalommal öblítse le a magokat. A teljesen csírázott, fogyasztásra kész magvak mérete 2,5-5 cm. Az ideális hőmérséklet az egész folyamathoz 20°C.