GRIZLY magok csíráztatáshoz Mix Allegro BIO, 250 g

A négy csíráztatni való mag enyhén fűszeres kombinációja ízével és tápanyaggazdagságával elvarázsol.

Csomagolás

250 g 3 190 FtÁFÁ-val 2 870 Fttagoknak 12 760 Ft / kg
  • Készleten >5 db (Kiszállítjuk: 6. 11.) (Ideiglenesen nem elérhető)
  • Ingyenes szállítás 1 090 Ft-tól

A négy csíráztatni való mag enyhén fűszeres kombinációja ízével és tápanyaggazdagságával elvarázsol.

Minimális eltarthatóság Min. trvanlivost do 16. 8. 2025

Hasonló termékek

Popis

GRIZLY Takarmánylucerna, rukola, kerti zsázsa, póréhagyma Csíráztatni való magok  BIO 250 g

  • Adminisztratív besorolás: Csíráztatni való magok
  • Összetétel: takarmánylucerna*, rukola*, kerti zsázsa*, póréhagyma*
  • *CZ-BIO-003 az ökológiai gazdálkodás terméke
  • Származási ország: Olaszország
  • Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó.
  • Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget).

Jellemzők és előnyök:  A lucerna, rukkola, kerti zsázsa és póréhagyma magvak tökéletes keveréke a közös csíráztatáshoz. Az ízek nagyszerű kombinációja, valamint a fehérjék, enzimek, antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok kiegyensúlyozott aránya.

A lucerna egy kékbab-szerű gyógynövény, amely a cseh réteken is megtalálható, bár Ázsiából származik. A hagyományos kínai gyógyászatban több mint 15 ezer éve pótolhatatlan helyet foglal el gyógynövényként. A lucerna magvak nagyon táplálóak, számos vitamin (A, E, C, D, K, B6), ásványi anyag (vas, kalcium, magnézium, kálium, foszfor) és fitoszterol (a zsíranyagcserére pozitívan ható anyagok) forrása. A rukkolacsírák jellegzetes fűszeres ízűek. Nagyon tápláló, vitaminokban (A, C, F, B), ásványi anyagokban (cink, kalcium, foszfor, vas, réz, kálium, magnézium), antioxidánsokban, rostokban és omega-3 zsírsavakban gazdag. A kerti zsázsa enyhén csípős ízű, és nagyszerű A-, C- és K-vitaminforrás. Jelentős mennyiségű vasat, kalciumot és karotinoidokat is tartalmaznak. A póréhagymacsíra édes hagymás ízéről, valamint A-, B-, C-, E-, kalcium-, magnézium- és klorofilltartalmáról nevezetes. 

A bioélelmiszerek mindig átesnek egy ellenőrzési és tanúsítási rendszeren, amely biztosítja a minőségüket, és lehetővé teszi a címke viselését. A biominőségüket különösen a biogazdálkodás és a fenntartható gazdálkodási rendszerek iránt érdeklődők értékelik.

A magok csíráztatásával olyan enzimeket aktiválunk a magokban, amelyek könnyen emészthetővé teszik őket. Ezenkívül a csírázási folyamat során a magokban lévő esszenciális aminosavak mennyisége megnő, a vitamin- és ásványianyag-tartalom pedig többszörösére emelkedik.

Felhasználás: A csíráztatott lucerna, rukkola, kerti zsázsa és póréhagyma magok salátákhoz, tésztákhoz, hűtött levesekhez adhatók, kenyérre kenhetők vagy zöldség turmixokban használhatók.

Használati utasítás:​ A magokat vízben áztatjuk 8-12 órán keresztül. Hagyja a magokat csírázni a csírázó edényben 4-6 napig. A csírázás során naponta 2-3 alkalommal öblítse le a magokat. A teljesen csírázott, fogyasztásra kész magvak mérete 2,5-5 cm. Az ideális hőmérséklet az egész folyamathoz 20°C.