GRIZLY
Csíráztatni való magok mix Mungóbab, lucerna, retek BIO 250 g
Popis
GRIZLY Mungóbab, lucerna, retek BIO Csíráztatni való magok mix 250 g
- Adminisztratív besorolás: Csíráztatni való magok
- Összetétel: Mungóbab*, Takarmánylucerna*, retek*
- *CZ-BIO-003 az ökológiai gazdálkodás terméke
- Származási ország: Olaszország
- Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó.
- Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget).
Jellemzők és előnyök: A mungóbab, a lucerna és a retek csírák keveréke remek ízkombináció, amely együtt csíráztatásra is alkalmas. Ezzel a keverékkel a fehérjék, enzimek, antioxidánsok, vitaminok és ásványi anyagok kiegyensúlyozott arányát érheted el, és talán nem is akarsz semmi mást csíráztatni.
A Mungo keverékek kiegyensúlyozott arányban tartalmaznak fehérjét, A-, B-, C- és E-vitamint, vasat, kalciumot, magnéziumot és káliumot. A lucerna viszont fehérjében, B-vitaminokban, A-, C- és E-vitaminban nagyon gazdag csíra, amely emellett jelentős mennyiségű foszfort, kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, szelént és cinket is tartalmaz. A retekcsírák egy nagy adag C-vitamint adnak ehhez a tápanyagbombához a természetes és erős immunitás érdekében, valamint enyhén fűszeres ízt.
A bioélelmiszerek mindig átesnek egy ellenőrzési és tanúsítási rendszeren, amely biztosítja a minőségüket, és lehetővé teszi a címke viselését. A biominőségüket különösen a biogazdálkodás és a fenntartható gazdálkodási rendszerek iránt érdeklődők értékelik.
A magok csíráztatásával olyan enzimeket aktiválunk a magokban, amelyek könnyen emészthetővé teszik őket. Ezenkívül a csírázási folyamat során a magokban lévő esszenciális aminosavak mennyisége megnő, a vitamin- és ásványianyag-tartalom pedig többszörösére emelkedik.
Felhasználás: A csíráztatott mungóbab, lucerna és retek magokat salátákhoz, tésztákhoz, levesekhez adhatjuk, kenyérre kenhetjük, vagy zöldség turmixokban használhatjuk..
Használati utasítás: A magokat vízben áztatjuk 8-12 órán keresztül. Hagyja a magokat csírázni a csírázó edényben 4-6 napig. A csírázás során naponta 2-3 alkalommal öblítse le a magokat. A teljesen csírázott, fogyasztásra kész magvak mérete 2,5-5 cm. Az ideális hőmérséklet az egész folyamathoz 20°C.