Kategória

Diós golyók fehér csokoládéban

Diós golyók fehér csokoládéban

Gyors, sütés nélküli édesség, amelynek csodás pisztácia és csokoládé illata van. Láss neki a finom, fehér csokoládéval bevont diós golyók elkészítésének, és nem fogod megbánni.


Ez a pisztáciás finomság a képzeletbeli első helyet tölti be a gyors, sütés nélküli desszertek receptjeinek ranglistáján. Az elkészítéséhez mindössze néhány pillanatra, ügyes kezekre és néhány hozzávalóra lesz szükséged. Ezek közé tartozik a mandula- és pisztácialiszt, a liofilizált gyümölcsök vagy a mi fenséges pisztáciakrémünk. Szóval, vágjunk bele! 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Először összekeverjük a száraz hozzávalókat: a mandulalisztet, a pisztácialisztet és a kókuszcukrot. Lazán átkeverjük egy kanállal, majd hozzáadjuk a sűrített kókusztejet és a pisztáciakrémet.
  2. Mindent összekeverünk vagy robotgéppel, vagy kézzel egy kanál vagy fakanál segítségével, amíg egy enyhén ragacsos masszát nem kapunk.
  3. A masszából 15 g-os golyókat formázunk, és hűtőbe tesszük őket.
  4. Közben a liofilizált gyümölcsöket finom porrá turmixoljuk, és a fehér csokoládét felolvasztjuk.
  5. A golyókat kivesszük a hűtőből, belemártjuk a fehér csokoládéba, majd megszórjuk reszelt kókusszal vagy liofilizált gyümölcsporral.

        

GRIZLY TIPP 👉 A hagyományos fagyasztva szárított gyümölcsdarabok mellett, amelyeket aztán porrá turmixolhatsz, liofilizált gyümölcsöket is kínálunk por formában. Például az eper, a szilva vagy a piros ribizli jól illik a pisztáciagolyók ízéhez.

         


Jó étvágyat kívánunk!

A recept szerzője

Vojtěch Kanta alias @kantathechef

Prágában élek, itt születtem és itt nőttem fel. Néhány évig szakácsként dolgoztam édesanyám és idősebb nővérem éttermében. A feleségem, a lányom Stella, a nagyszerű barátaim, a családom és a csodálatos ételek nélkül közel sem lennék olyan elégedett az életemmel, mint most. Nem véletlenül mondják, hogy a szívhez a gyomron keresztül vezet az út, és ezt megerősíthetem.



Összetevők