Ha szereted a diófélék és a csokoládé kombinációját, akkor jó helyen jársz. A pisztáciás sajttorta pontosan ezeknek az elvárásoknak felel meg, ráadásul szó szerint elolvad a szádban. A növényi étrendet követők különösen örülni fognak ennek a desszertnek, de mások is bátran nekiláthatnak az elkészítésének. A pisztáciakrémünk és a csokoládé mellett szükséged lesz zabpehelyre, juharszirupra vagy kakaóra is. Lássunk hozzá!
ELKÉSZÍTÉS:
- A zabpelyhet, kakaót és juharszirupot összekeverjük, majd egy kis tortaformába nyomkodjuk.
- Ezután összekeverjük a krém hozzávalóit: pisztáciakrém, juharszirup, vanília és matcha – a matcha nem kötelező, főként a szín miatt adjuk hozzá. A krémet a tésztára öntjük.
- Végül a csokoládét felolvasztjuk a kókuszkrémmel, hozzáadunk egy kevés juharszirupot, és a tetejére öntjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
GRIZLY TIPP 👉 A vegán édességekből sosem elég. Blogunkon számos más receptet is találsz, például a meggyes RAW tortát vagy a vegán csokoládégolyókat.