Kategória

Vegán pisztáciás sajttorta

Vegán pisztáciás sajttorta

Ez a vegán sajttorta szó szerint elolvad a szájban. Nem is csoda, hiszen az elkészítéséhez többek között a kiváló pisztáciakrémünket is felhasználod.


Ha szereted a diófélék és a csokoládé kombinációját, akkor jó helyen jársz. A pisztáciás sajttorta pontosan ezeknek az elvárásoknak felel meg, ráadásul szó szerint elolvad a szádban. A növényi étrendet követők különösen örülni fognak ennek a desszertnek, de mások is bátran nekiláthatnak az elkészítésének. A pisztáciakrémünk és a csokoládé mellett szükséged lesz zabpehelyre, juharszirupra vagy kakaóra is. Lássunk hozzá!

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A zabpelyhet, kakaót és juharszirupot összekeverjük, majd egy kis tortaformába nyomkodjuk.
  2. Ezután összekeverjük a krém hozzávalóit: pisztáciakrém, juharszirup, vanília és matcha – a matcha nem kötelező, főként a szín miatt adjuk hozzá. A krémet a tésztára öntjük.
  3. Végül a csokoládét felolvasztjuk a kókuszkrémmel, hozzáadunk egy kevés juharszirupot, és a tetejére öntjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni.

   

GRIZLY TIPP  👉  A vegán édességekből sosem elég. Blogunkon számos más receptet is találsz, például a meggyes RAW tortát vagy a vegán csokoládégolyókat.


Jó étvágyat!

A recept szerzője

Kristýna Fischerová alias @zdrava_a_vesela

Úgy nézek a világra, mint egy tinilány, aki szereti az életet és a főzést. Egyszerű videós recepteket készítek, és még szívesebben osztom meg ezeket a különböző közösségi média platformjaimon. Vegetáriánus és vegán vagyok, és pontosan ilyenek a receptjeim is. Inspirálódj, és próbáld ki valamelyiket velem együtt elkészíteni!

Összetevők