Kategória

Meggyes RAW torta

Meggyes RAW torta

Élvezze a nassolást korlátok és bűntudat nélkül! Ezen a fantasztikus meggyes tortán mindenki szívesen osztozik – függetlenül attól, hogy vegán életmódot követ, cöliákiás vagy laktózmentes diétát tart.


Időnként mindannyian megkívánunk valami édeset. De hogyan kezeljük ezt, ha a növényi alapú táplálkozás hívei vagyunk? Egyszerűen! Készítsük el ezt a fantasztikus meggyes RAW tortát. Az íze elképesztő, és a gluténmentes vagy laktózmentes étrendet követők számára is remek választás lehet. Ráadásul szinte az összes hozzávalót megvásárolhatja nálunk, a Grizlynél.

ELKÉZSÍTÉS:

  1. Az alap hozzávalóit turmixgépben dolgozzuk össze, majd a masszát nyomkodjuk bele a tortaforma aljába. Mi egy 26 cm átmérőjű formát használtunk a recepthez.
  2. A tölteléket hasonló módon készítjük: a hozzávalókat turmixgépben sima masszává dolgozzuk, majd az alapra kenjük.
  3. A krém ebben a fázisban folyékonyabb lesz, mint amilyenre szükség van, de nem kell aggódni. A hűtőben megszilárdul.
  4. Az étcsokoládét olvasszuk meg mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett, adjuk hozzá a kókuszolajat, és öntsük a krém tetejére.
  5. Helyezzük a tortát legalább 24 órára a hűtőbe.
  6. Egy késsel vágjuk körbe a torta szélét, hogy könnyen kivehessük a formából. Ezután ízlés szerint díszíthetjük. Mi savanykás liofilizált meggyet használtunk.

   

KRISTÝNA TIPPJE  👉   Szeletelés előtt melegítse fel a kést forró vízben. Így könnyedén átvághatja a ropogós csokoládéréteget, a krémet és az alapot.


Jó étvágyat!

A recept szerzője

Kristýna Vašíčková alias @lumpajzna

Egyszerű lány vagyok, aki el sem tudja képzelni az életét sütés és család nélkül. A cukrászat iránti szeretetem olyan nagy, hogy még a cseh cukrászversenyre is elvezetett. Onnan már csak egy lépés volt, hogy mindenféle recepteket osszak meg az emberekkel, amelyek a profilomon találhatók. Amikor éppen nem sütök, férjemmel együtt szívesen mutatjuk meg kisfiunknak a világunk szépségeit.

Összetevők