Kategória

Rizskása szezámmal

Rizskása szezámmal

Nálunk van ez a nagyszerű gluténmentes alternatíva a kis édesszájúak és a nagy zabkása szerelmeseinek egyaránt.

És kész is van:

Az edénybe tesszük a rizslisztet és a szezámmagot, majd habverővel keverjük hozzá a tejet. Folyamatosan kevergetni kell, nehogy megégjen.

Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, és amint a kása besűrűsödik, ami azonnal megtörténik, amint a liszt alaposan felforrt, levesszük a tűzről.

Most már nincs más dolgod, mint kedvenc édesítőddel édesíteni, díszíteni és hozzáadni diót és gyümölcsöt.

A magvakat 2-3 éves kortól ajánljuk gyerekeknek, ezért a zabkása készítésénél ezt tartsuk szem előtt, és ha kisebb vendéglőknek szeretnénk, akkor a magokat hagyjuk ki.

 

A Mama a konyhában receptje

Počet porcí: 2
Összetevők
  • Gyümölcs, dió vagy magvak díszítéshez
  • Bármilyen édesítőszer
  • 700 ml növényi tej
  • 100 g durva rizsliszt
  • 2 evőkanál szezám
    Szezámmag Szezámmag