A sült sütőtökből és vöröslencséből készült krémleves nemcsak simogatja és jóllaktatja, hanem kellemesen elvarázsolja érzékeit a csillagánizs, a fahéj és a gyömbér illatával.
És kész is van:
A sütőtököt megmossuk, magjait eltávolítjuk és szeletekre vágjuk. A tökszeleteket összekeverjük 2 evőkanál olajjal, durva sóval, provence-i fűszerekkel, jól összekeverjük és 170 °C-on óvatosan megsütjük.
A hagymát durvára vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a vöröslencsét, a gyömbért, a csillagánizst, a fahéjat, megpirítjuk a hagymával együtt, és felöntjük 1 liter vízzel. 15 percig főzzük.
A fűszereket kivesszük a léből, hozzáadjuk a megsült sütőtököt, felforraljuk és simára turmixoljuk.
A levest a tányéron díszíthetjük, tejföllel, pirított szezámmaggal ízesíthetjük.
A receptet a Countrylife készítette