Kategória

Krémes sütőtök leves

Krémes sütőtök leves

A sült sütőtökből és vöröslencséből készült krémleves nemcsak simogatja és jóllaktatja, hanem kellemesen elvarázsolja érzékeit a csillagánizs, a fahéj és a gyömbér illatával.

A sült sütőtökből és vöröslencséből készült krémleves nemcsak simogatja és jóllaktatja, hanem kellemesen elvarázsolja érzékeit a csillagánizs, a fahéj és a gyömbér illatával.

És kész is van:

A sütőtököt megmossuk, magjait eltávolítjuk és szeletekre vágjuk. A tökszeleteket összekeverjük 2 evőkanál olajjal, durva sóval, provence-i fűszerekkel, jól összekeverjük és 170 °C-on óvatosan megsütjük.

A hagymát durvára vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a vöröslencsét, a gyömbért, a csillagánizst, a fahéjat, megpirítjuk a hagymával együtt, és felöntjük 1 liter vízzel. 15 percig főzzük.

A fűszereket kivesszük a léből, hozzáadjuk a megsült sütőtököt, felforraljuk és simára turmixoljuk.

A levest a tányéron díszíthetjük, tejföllel, pirított szezámmaggal ízesíthetjük.

A receptet a Countrylife készítette

Počet porcí: 4
Összetevők