Cukrok és édesítők: Nagy áttekintés arról, mivel édesítsünk
Kiigazodni a cukrok és édesítők között nem mindig egyszerű. Segítünk megérteni, mi illik a sütéshez, melyiknek a legalacsonyabb a gl...
A demerara nádcukor a klasszikus fehér cukor egészségesebb változata. Finom karamellás ízével elkápráztatja Önt, és kiválóan alkalmas sütéshez, házi limonádék és jeges teák készítéséhez. Melaszt tartalmazó cukornádból készül, amely a cukor jellegzetes világosbarna színét adja.
A demerara nádcukor a klasszikus fehér cukor egészségesebb változata. Finom karamellás ízével elkápráztatja Önt, és kiválóan alkalmas sütéshez, házi limonádék és jeges teák készítéséhez. Melaszt tartalmazó cukornádból készül, amely a cukor jellegzetes világosbarna színét adja.
| Tápértékadatok 100 g-ban: | ||
|---|---|---|
| Energiatartalom: |
| |
| Zsír: | 0 g | |
| ebből telített zsírsavak: | 0 g | |
| Szénhidrátok: | 99,9 g | |
| ebből cukrok: | 99,9 g | |
| Rost: | 0 g | |
| Fehérjék: | 0 g | |
| Só: | 0,01 g |
Jellemzők és előnyök: A nádcukrot cukornádból, egy évelő fűből nyerik. A nádszál a nádhoz hasonlít, akár hat méter magasra is megnő, és főként trópusi és szubtrópusi körülmények között fejlődik. A növény belsejében van egy maghéj, amelynek leve cukrokat tartalmaz. A nádcukor előállításához szükséges édes levet a szár összezúzásával és préselésével nyerik. A cukorgyártás értékes hulladékterméke a melasz, amely ásványi anyagokban és más hasznos anyagokban gazdag. A nádcukornak édesebb az utóíze és karamellás-gyümölcsös aromája, mint a hagyományos répacukornak, másképp dolgozzák fel, nem fehérítik, és ami a legfontosabb, melaszt tartalmaz.
Felhasználás: Nádcukrot adhatsz hozzá ott, ahol normál fehér cukrot használnál. Majdnem ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, csak aromatikailag különbözik kissé, karamellás-gyümölcsös árnyalata van. Alkalmas italok, ételek és sütemények édesítésére.
! A fénykép csak illusztrációs kép, a cukor színe világosabb lehet. !
| Tápértékadatok 100 g-ban: | ||
|---|---|---|
| Energiatartalom: |
| |
| Zsír: | 0 g | |
| ebből telített zsírsavak: | 0 g | |
| Szénhidrátok: | 99,9 g | |
| ebből cukrok: | 99,9 g | |
| Rost: | 0 g | |
| Fehérjék: | 0 g | |
| Só: | 0,01 g |
Kiigazodni a cukrok és édesítők között nem mindig egyszerű. Segítünk megérteni, mi illik a sütéshez, melyiknek a legalacsonyabb a gl...