És kész is van:
Kezdjük a bésamel elkészítésével. Vízfürdőben keverjük össze a tejet, a vajat, a cukrot és a lisztet. Habverővel állandóan kevergetve felforraljuk, és addig főzzük, amíg sűrű zagy képződik. Figyeljük meg, hogy a kapott bésamel kellően sűrű legyen, hogy ne csöpögjön le a habverőről, hanem ragadjon hozzá. Ha nem tudjuk elérni a kívánt sűrűséget, adjunk hozzá még egy kis lisztet (minden liszt másképp szívódik fel).
A kapott bésamelt hagyjuk kicsit kihűlni, és adjuk hozzá az általunk elkészített apróra vágott gyümölcsöt és diót, valamint egy fél bio citrom héját (vagy szárított formában is vásárolhatjuk fűszerként). Az egészet alaposan összekeverjük egy nagyon sűrű, ragacsos szuszpenzióvá.
Sütőpapírral bélelt tepsire tegyünk körülbelül diónyi kanálnyi tésztát. Egy kanál segítségével finoman simítsa őket a pogácsára. 160°C-ra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. Ha kész, olvasztott csokoládéval díszíthetjük.
A diót 2-3 éves kortól ajánljuk, ezért ezt tartsa szem előtt, amikor a kicsik számára falatokat készít. És válassza ezt a finomságot nagyobb gyermekek számára.
A Mama a konyhában receptje