A kung pao a szecsuáni konyha klasszikusa, amely pácolt húsból, ropogósra sült földimogyoróból és fűszeres édes-savanyú Kung Pao szószból készül.
Hagyományosan csirkehússal készítik, de marhahússal, sertéshússal vagy tofuval is jól használható.
A kung pao bátran felveszi a versenyt az ázsiai éttermekben felszolgálttal. Legfőbb előnye azonban, hogy az alapanyagok kiválasztását teljes mértékben Ön irányítja, így ezt az egyszerű ételt őszintén, mindenféle adalékanyag, vegyi ízesítő és egyéb felesleges hozzávalók nélkül készítheti el.
Hozzávalók
500 g darált marhahús
40 g kukorica zsemlemorzsa
1/2 teáskanál gyömbér
3 gerezd fokhagyma
80 g földimogyoró
2 paprika
3 újhagyma
szezámolaj
200 g jázmin rizs
A szószhoz:
1 evőkanál rizsecet
1/3 teáskanál gyömbér
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál nádcukor
2 evőkanál hoisin szósz
5 evőkanál szójaszósz
10 evőkanál vizet
Módszer
- A szószhoz egy tálban összekeverjük az összes hozzávalót.
- A földimogyorót szárazon megpirítjuk egy serpenyőben. Tedd őket egy tálba.
- A darált húst összekeverjük gyömbérrel, kukorica zsemlemorzsával és egy gerezd nyomott fokhagymával. Golyókat formálunk belőle, és egy serpenyőben szezámolajon kisütjük. A kész golyókat a serpenyőből egy tálba tesszük, és egy kicsit félretesszük.
- A paprikát és az újhagymát felkockázzuk. Az apróra vágott paprikát és az újhagyma fehér részét puhára pirítjuk. Ezután belekeverjük a húst, a földimogyorót, két gerezd préselt fokhagymát és az újhagyma zöld részeit. Kb. 1 percig sütjük.
- Felöntjük a szósszal (amit előtte össze kell keverni) és állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Illatos jázmin rizzsel tálaljuk.
A receptet a @hungrypanda.cz készítette nektek