Popis
GRIZLY Rozinky sultánky 1000 g
- Adminisztratív besorolás: Aszalt egyfajta gyümölcs
- Összetétel: mazsola 99,5 %, napraforgó olaj
- Nyomokban földimogyorót, más dióféléket, szézammagot és szulfitokat tartalmazhat.
- Származási ország: Afganisztán, Irán, Törökország
- Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó.
- Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget).
Jellemzők és előnyök: 100 g mazsola körülbelül 70 g szénhidrátot tartalmaz. A cukrok főként fruktóz és glükóz. A szőlő és a mazsola más gyümölcsökhöz képest nagyobb arányban tartalmaz glükózt, ezért a mazsola glikémiás indexe magasabb - az átlagos GI-értéke 65-öt ér el. Ez azt jelenti, hogy a vércukorszint elég gyorsan megemelkedik az elfogyasztásuk után. A mazsola oldható és oldhatatlan rostokat egyaránt tartalmaz, amelyek jótékonyan hatnak az emésztőrendszerre és a gyakori civilizációs betegségek megelőzésére.
Felhasználás: A mazsola sokoldalúan felhasználható a konyhában - édes ízének köszönhetően csemege lehet, és éhség esetén kielégíti az ízlelőbimbókat. Jó sütőeszköz a klasszikus karácsonyi fonott kalácsra, rétes, torta vagy sütemény sütéséhez. Adhatsz mazsolát a házi készítésű müzlidhez, vagy használhatod a zabkása édesítésére, és minden reggel egészségesen indulhatsz. A mazsolából hagyományos sűrű indiai szószt - chutney-t - készítenek. Az édes bogyókat felhasználhatja kedvenc salátája ízesítésére is.
Annak érdekében, hogy a mazsola ne száradjon ki túlzottan, célszerű légmentesen záródó edényben tárolni, és alacsonyabb hőmérsékleten tárolni. Amikor a mazsola idősebb, a benne lévő cukrok kikristályosodnak. A kristályosítás azonban nem változtatja meg a tápértéküket. A kristályok feloldhatók, ha a mazsolát bármilyen folyadékba (forró víz, tej, alkohol, gyümölcslé) merítjük.
Összetétel
| |
---|---|
Energiatartalom: |
1 213 kJ / 290 kcal |
Zsír: |
0,45 g |
ebből telített zsírsavak: |
0,06 g |
Szénhidrátok: |
67 g |
ebből cukrok: |
49 g |
Rost: |
2 g |
Fehérjék: |
2,8 g |
Só: |
0,075 g |