Kategória

Csokoládé csigák Proteinellával

Csokoládé csigák Proteinellával

Dobja fel idén karácsonyi sütilistáját ezekkel a csodálatos csigákkal.

A tökéletesen rugalmas csokis csigák fahéjjal, almával és vaníliával illatosítják otthonát. Ez a fehérjedús finomság kicsiknek és nagyoknak egyaránt örömet okoz. Dobja fel idén karácsonyi sütilistáját ezekkel a csodálatos csigákkal.

MÓDSZER

  1. Először olvasszuk fel a vajat vízfürdőben. Az olvasztott vajat elkeverjük az almapürével és a vaníliakivonattal. Keverjük össze, hogy az összes hozzávaló összeálljon.
  2. Ezután laza masszát készítünk. A sima és a teljes kiőrlésű lisztet összekeverjük a fahéjjal, a cukorral, a sütőporral és egy csipet sóval. Keverjük össze alaposan.
  3. A következő lépésben fokozatosan adjuk hozzá a laza masszát a folyékony keverékhez. Elkészítjük a tésztát, amit két egyenlő részre osztunk. Nyújtsuk ki az egyes részeket téglalappá (a tészta legyen vékony). Az első téglalapot vonjuk be proteinellával (ne spóroljunk a mennyiséggel), fedjük be a második téglalappal, majd ismét vonjuk be proteinellával. Az így elkészített tésztát feltekerjük és kb 2 cm széles karikákra vágjuk.
  4. Készítsen elő egy sütőpapírral bélelt tepsit, és helyezze bele az egyes tekercseket. 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.
  5. 5 perccel a sütés vége előtt kenje meg a tekercseket cikóriasziruppal, hogy még édesebb legyen.
Počet porcí: 14
Összetevők