Készítmény:
- A húst kisebb darabokra vágjuk, a finomra vágott hagymával együtt megpirítjuk. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a kókuszzsírt, megpirítjuk benne a húst és a hagymát.
- A megtisztított és apróra vágott sárgarépát és zellerszárat 2 cm-es rudakra vágjuk, és a serpenyőbe tesszük.
- És most kezd szagolni, szórjuk meg a serpenyőben lévő keveréket enyhén fűszerekkel, sózzuk, és öntsük rá az édes chili szószt.
- Most itt az ideje a diónak és a tökmagnak (a dióallergiások kihagyhatják). A húst megszórjuk dióval és tökmaggal, amelyek remek ízt varázsolnak.
- Amikor a keverék elkezd buborékolni a serpenyőben, adjuk hozzá a kókusztejet, és fedjük le a keveréket.
- 30 perc alatt puhára főzzük. alacsony lángon.
- Rizzsel tálaljuk.
A receptet készítette:
Marcela PíchalováA GRIZLY.cz termékspecialistája, aki szeret főzni és a külföldi ízeket cseh klasszikusokkal kombinálni. Szeret kísérletezni dióval vagy magvakkal, és gyakran főz és süt gluténmentesen különböző módokon.