GRIZLY Rizs Basmati parboiled, 1000 g
A basmati parboiled rizs a hosszú szemű rizs legnemesebb fajtája, amelyet évszázadok óta termesztenek a Himalája lábánál, és az "illat királynőjének" neveznek. Ráadásul nagyon tápláló. Sárga színű, amely főzéskor élénkfehérre változik.
Csomagolás
A basmati parboiled rizs a hosszú szemű rizs legnemesebb fajtája, amelyet évszázadok óta termesztenek a Himalája lábánál, és az "illat királynőjének" neveznek. Ráadásul nagyon tápláló. Sárga színű, amely főzéskor élénkfehérre változik.
| Tápértékadatok 100 g-ban: | |
|---|---|
| Energiatartalom: | 1549 kJ /370 kcal |
| Zsír: | 0,6 g |
| ebből telített zsírsavak: | 0 g |
| Szénhidrátok: | 82 g |
| ebből cukrok: | 0 g |
| Rost: | 0 g |
| Fehérjék: | 6,8 g |
| Só: | 0,025 g |
Hasonló termékek
Popis
GRIZLY Rizs Basmati parboiled 1000 g
- Adminisztratív besorolás: Gabonatermékek
- Összetétel: Rizs hosszú szemű parboiled basmati 100 %
- Származási ország: India, Pakisztán
- Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó.
- Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget).
Jellemzők és előnyök: A paraboiled azt jelenti, hogy elgőzölt vagy előgőzölt. Ez a gabona hőkezelésének szabadalmaztatott technológiai eljárása, amely biztosítja a vitaminok és ásványi anyagok sokkal nagyobb mértékű hasznosulását, és így a rizs táplálkozási szempontból sokkal értékesebb. Ezenkívül nem ragad. Még főzés után is kissé keményebb és laza állagú. A basmati a legnemesebb hosszú szemű rizsfajta, amelyet a Himalája déli lejtőin, Indiában és Pakisztánban termesztenek. A hindi nyelvből lefordítva azt jelenti, hogy "az illatok királynője". Finom, diós illata és íze is van.
Felhasználás: Indiában az étrend egyik alapanyaga, és szinte minden keleti receptben megtalálható, de nagy népszerűségre tett szert Európában is, ahol a közönséges rizs helyett a cseh konyhában is kezdjük használni a basmati rizst. Tökéletes köretként húsok és zöldségek mellé vagy fűszeres mártásokban.
Elkészítési folyamat: A rizst alaposan öblítse le langyos vízben. Tegyük egy lábasba 1,5-szeres mennyiségű hideg vízzel. Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőfokot, sózzuk meg, és főzzük körülbelül 15-20 percig. A víznek fokozatosan el kell forrnia. Keverje meg a rizst, és hagyja a fazékban még körülbelül 5 percig.
Összetétel
| Tápértékadatok 100 g-ban: | |
|---|---|
| Energiatartalom: | 1549 kJ /370 kcal |
| Zsír: | 0,6 g |
| ebből telített zsírsavak: | 0 g |
| Szénhidrátok: | 82 g |
| ebből cukrok: | 0 g |
| Rost: | 0 g |
| Fehérjék: | 6,8 g |
| Só: | 0,025 g |
