Olyan csodálatos darabokról van szó, mintha egyenesen a tündérmeséből származnának. Ezek a könnyű és ropogós finomságok elolvadnak a nyelven, és egy havas, varázslatos tájra emlékeztetnek. Engedd szabadjára a fantáziádat, és díszítsd fel a gyerekekkel együtt a fákat színes szórócukrokkal vagy hópelyheket idéző kókusszal. Ha nagyobb gyermekeid vannak, bátran hagyd, hogy ők maguk készítsék el a fákat. A Te segítségeddel ez biztos, hogy sikerülni fog!
ELKÉSZÍTÉS:
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
- A tojásfehérjéket a cukorral vízgőz felett körülbelül 5 percig verjük, amíg a cukor fel nem oldódik, és a keverék meleg nem lesz tapintásra.
- Ezt követően habverővel maximális sebességen kemény habbá verjük.
- Hozzáadjuk az Aranka krémport, a citromlevet, kb. 1 teáskanál zöld ételfestéket és egy csipet sót. Belekeverjük.
- A kókuszt kézzel óvatosan beleforgatjuk.
- A felvert kókuszhabból 2 púpos evőkanálnyit elveszünk, hozzáadunk egy kevés piros ételfestéket és összekeverjük, hogy barnás színt kapjunk.
- A zöld masszát cukrászzsákba töltjük, és a sütőpapírral bélelt tepsire fenyőfákat formázunk belőle. Ezután a cukrászzsákot leöblítjük, megszárítjuk, és a barna masszával megtöltve megformázzuk a fák törzsét.
- A fenyőfákat ízlés szerint díszítjük.
- Előmelegített sütőben kezdjük a sütést, majd a hőmérsékletet 110 fokra csökkentjük, és körülbelül egy órán át hagyjuk sülni.
Jó étvágyat!