Vásárlási kalauz: Hogyan válassz pisztáciát?
Sós, sótlan, pörkölt, hántolt? Összehasonlítjuk a különböző típusokat, ízvilágukat, előnyeiket és hátrányaikat. Kalauzunkkal könnyen...
Raktáron
Kiszállítjuk: 21. 8.
Ideiglenesen nem elérhető
Szállítás 1 190 Ft-tól
Jellemzők és előnyök: A mandula ősidők óta része az emberi táplálkozásnak. Magas fehérje-, rost-, kalcium-, cink- és antioxidáns-tartalmuknak, valamint finom, édes ízüknek köszönhetően egyedülálló, széleskörűen alkalmazható élelmiszerré váltak. A mandulában a zsír több mint 50 %-a található. Főként egészségre ható egyszeresen telítetlen (34 %) és többszörösen telítetlen (11 %) zsírsavakból állnak. A növényi eredetű élelmiszerek közül a mandula az egyik leggazdagabb fehérjében - közel 20% fehérje! Csak körülbelül 18% szénhidrátot tartalmaznak, ezért célszerű aszalt gyümölcsökkel kiegészíteni.
Felhasználás: A szeletelt mandula különösen alkalmas sütéshez és házi müzlihez vagy zabkásához.
Tápértékadatok 100 g-ban: | |
---|---|
Energiatartalom: |
2420 kJ / 579 kcal |
Zsír: |
50 g |
ebből telített zsírsavak: |
3,8 g |
Szénhidrátok: |
21,6 g |
ebből cukrok: |
4,4 g |
Rost: |
12,5 g |
Fehérjék: |
21,2 g |
Só: |
0 g |
Sós, sótlan, pörkölt, hántolt? Összehasonlítjuk a különböző típusokat, ízvilágukat, előnyeiket és hátrányaikat. Kalauzunkkal könnyen...