Popis
GRIZLY Mungóbab BIO Csíráztatni való mag 250 g
Jellemzők és előnyök: A mungóbabcsíra íze a friss borsóéhoz hasonló. Nagyon tápláló, vitaminokban (A-, C-, E- és B-vitaminok), ásványi anyagokban (vas, kálium, magnézium, foszfor, kalcium), antioxidánsokban és aminosavakban gazdag. A csíráztatott magvak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal, fehérjékkel és enzimekkel gazdagítanak minden étrendet. Ráadásul nagyon ízletes dolog, amely remekül néz ki.
A bioélelmiszerek mindig átesnek egy ellenőrzési és tanúsítási rendszeren, amely biztosítja a minőségüket, és lehetővé teszi a címke viselését. A biominőségüket különösen a biogazdálkodás és a fenntartható gazdálkodási rendszerek iránt érdeklődők értékelik.
A magok csíráztatásával olyan enzimeket aktiválunk a magokban, amelyek könnyen emészthetővé teszik őket. Ezenkívül a csírázási folyamat során a magokban lévő esszenciális aminosavak mennyisége megnő, a vitamin- és ásványianyag-tartalom pedig többszörösére emelkedik.
Felhasználás: A csíráztatott mungóbab magokat salátákhoz, tésztákhoz, levesekhez adhatjuk, kenyérre kenhetjük, vagy zöldség turmixokban használhatjuk..
Használati utasítás: A magokat vízben áztatjuk 8-12 órán keresztül. Hagyja a magokat csírázni a csírázó edényben 4-6 napig. A csírázás során naponta 2-3 alkalommal öblítse le a magokat. A teljesen csírázott, fogyasztásra kész magvak mérete 2,5-5 cm. Az ideális hőmérséklet az egész folyamathoz 20°C.