GRIZLY Aszalt szilva finom, 1000 g
Aszalt szilva finom az édes egészséges alternatívája. Finom, lédús ízük mellett értékelni fogja magas rost- és bórtartalmukat is. Remekül illik süteményekbe és szilvás gombócokba.
Csomagolás
Aszalt szilva finom az édes egészséges alternatívája. Finom, lédús ízük mellett értékelni fogja magas rost- és bórtartalmukat is. Remekül illik süteményekbe és szilvás gombócokba.
| Tápértékadatok 100 g-ban: | |
|---|---|
| Energiatartalom: | 1 187 kJ / 280 kcal | 
| Zsír: | 0,2 g | 
| ebből telített zsírsavak: | 0,1 g | 
| Szénhidrátok: | 69,8 g | 
| ebből cukrok: | 67,9 g | 
| Rost: | 1,9 g | 
| Fehérjék: | 0,6 g | 
| Só: | 0,04 g | 
Hasonló termékek
Popis
GRIZLY Aszalt szilva finom 1000 g
- 
Adminisztratív besorolás: Aszalt egyfajta gyümölcs 
- Összetétel: Aszalt szilva (Ashlock) 99,4 %, tartósítószer E202: kálium-szorbát, növényi olaj 0,5 %
- Származási ország: Argentína
- Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó
- Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget).
Jellemzők és előnyök: Az aszalt szilvát egész, érett, friss, sötétkék vagy lila szilvából készítik. Az aszalt szilva színe a sötétkéktől a feketéig terjed, és főleg szénhidrátokat tartalmaz glükóz és szacharóz formájában. Vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdagok. A már említett anyagokon kívül jelentős mennyiségben tartalmaznak természetes cukrot, szorbitot, amely a rostokhoz hasonlóan működik a bélrendszerben, és említést érdemel a szilvában található nyomelem, a bór is. Magas szénhidráttartalma ellenére a szilva alkalmas a csökkentő diétára pektintartalma miatt, amely lassítja a cukrok felszívódását és fokozza a zsírégetést.
A szilva magdarabokat tartalmazhat.
Felhasználás: Használja az aszalt szilvát sütemények sütéséhez, nyers desszertek vagy szilvamártások készítéséhez. Remekül alkalmasak a reggeli édesítésére, akár zabkását, akár müzlit vagy zabpelyhet szeretsz fogyasztani. A szilva önmagában is csemege, és biztosan elűzi az édesség utáni vágyat. A jobb íz és állag érdekében javasoljuk, hogy előtte fél órával áztassa be őket meleg vízbe.
Megjegyzés: Itt két nagyon hasonló terméket talál - az Ön által megtekintett aszalt szilvát és a finom aszalt szilvát. A kettő közötti fő különbség nem az összetételben vagy a feldolgozási módszerben, hanem az aszalt gyümölcsök textúrájában és változatosságában rejlik. Az aszalt szilva általában európai országokból származik, ezért kevesebb napfény éri, mint a Dél-Amerikából származó aszalt szilvát. Ez különösen a gyümölcsök állagára van hatással, amiről már volt szó. Az európai szilva keményebb, szilárdabb és alacsonyabb a víztartalma, így önmagában és további feldolgozás nélkül, például gyümölcs- és diókeverékekben is kiváló. A dél-amerikai szilva állaga lágyabb vagy olajosabb, lédúsabb és édesebb, és különösen alkalmas további feldolgozásra, például sütésre.
Összetétel
| Tápértékadatok 100 g-ban: | |
|---|---|
| Energiatartalom: | 1 187 kJ / 280 kcal | 
| Zsír: | 0,2 g | 
| ebből telített zsírsavak: | 0,1 g | 
| Szénhidrátok: | 69,8 g | 
| ebből cukrok: | 67,9 g | 
| Rost: | 1,9 g | 
| Fehérjék: | 0,6 g | 
| Só: | 0,04 g | 
 
                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                    -fd-1.webp) 
 
                                     
 
                                     
    