GRIZLY

Aszalt szilva finom 1000 g

4 490 Ft

4 490 Ft / kg

Raktáron

Kiszállítjuk: 18. 2.

Ideiglenesen nem elérhető

Doprava od 1 190 Ft

Aszalt szilva finom az édes egészséges alternatívája. Finom, lédús ízük mellett értékelni fogja magas rost- és bórtartalmukat is. Remekül illik süteményekbe és szilvás gombócokba.

Popis

GRIZLY Aszalt szilva finom 1000 g

  • Adminisztratív besorolás: Aszalt egyfajta gyümölcs

  • Összetétel: Aszalt szilva (Ashlock) 99,4 %, tartósítószer E202: kálium-szorbát, növényi olaj 0,5 %
  • Származási ország: Argentína
  • Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó
  • Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget).

Jellemzők és előnyök: Az aszalt szilvát egész, érett, friss, sötétkék vagy lila szilvából készítik.  Az aszalt szilva színe a sötétkéktől a feketéig terjed, és főleg szénhidrátokat tartalmaz glükóz és szacharóz formájában. Vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdagok. A már említett anyagokon kívül jelentős mennyiségben tartalmaznak természetes cukrot, szorbitot, amely a rostokhoz hasonlóan működik a bélrendszerben, és említést érdemel a szilvában található nyomelem, a bór is. Magas szénhidráttartalma ellenére a szilva alkalmas a csökkentő diétára pektintartalma miatt, amely lassítja a cukrok felszívódását és fokozza a zsírégetést.

A szilva magdarabokat tartalmazhat.

Felhasználás: Használja az aszalt szilvát sütemények sütéséhez, nyers desszertek vagy szilvamártások készítéséhez. Remekül alkalmasak a reggeli édesítésére, akár zabkását, akár müzlit vagy zabpelyhet szeretsz fogyasztani. A szilva önmagában is csemege, és biztosan elűzi az édesség utáni vágyat. A jobb íz és állag érdekében javasoljuk, hogy előtte fél órával áztassa be őket meleg vízbe.

Megjegyzés: Itt két nagyon hasonló terméket talál - az Ön által megtekintett aszalt szilvát és a finom aszalt szilvát. A kettő közötti fő különbség nem az összetételben vagy a feldolgozási módszerben, hanem az aszalt gyümölcsök textúrájában és változatosságában rejlik. Az aszalt szilva általában európai országokból származik, ezért kevesebb napfény éri, mint a Dél-Amerikából származó aszalt szilvát. Ez különösen a gyümölcsök állagára van hatással, amiről már volt szó. Az európai szilva keményebb, szilárdabb és alacsonyabb a víztartalma, így önmagában és további feldolgozás nélkül, például gyümölcs- és diókeverékekben is kiváló. A dél-amerikai szilva állaga lágyabb vagy olajosabb, lédúsabb és édesebb, és különösen alkalmas további feldolgozásra, például sütésre.

 

Összetétel

Tápértékadatok 100 g-ban:
Energiatartalom: 1 187 kJ / 280 kcal
Zsír: 0,2 g
ebből telített zsírsavak: 0,1 g
Szénhidrátok: 69,8 g
ebből cukrok: 67,9 g
Rost: 1,9 g
Fehérjék: 0,6 g
Só:

0,04 g