Popis
GRIZLY Aszalt szilva 1000 g
-
Adminisztratív besorolás: Aszalt egyfajta gyümölcs
- Összetétel: Aszalt szilva (Ashlock), tartósítószer E202: kálium-szorbát
- Származási ország: Bulgária, Chile
- Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó
- Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget).
Jellemzők és előnyök: Az aszalt szilvát egész, érett, friss, sötétkék vagy lila szilvából készítik. Az aszalt szilva színe a sötétkéktől a feketéig terjed, és főleg szénhidrátokat tartalmaz glükóz és szacharóz formájában. Vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdagok. A már említett anyagokon kívül jelentős mennyiségben tartalmaznak természetes cukrot, szorbitot, amely a rostokhoz hasonlóan működik a bélrendszerben, és említést érdemel a szilvában található nyomelem, a bór is. Magas szénhidráttartalma ellenére a szilva alkalmas a csökkentő diétára pektintartalma miatt, amely lassítja a cukrok felszívódását és fokozza a zsírégetést.
A szilva magdarabokat tartalmazhat.
Felhasználás: Használja az aszalt szilvát sütemények sütéséhez, nyers desszertek vagy szilvamártások készítéséhez. Remekül alkalmasak a reggeli édesítésére, akár zabkását, akár müzlit vagy zabpelyhet szeretsz fogyasztani. A szilva önmagában is csemege, és biztosan elűzi az édesség utáni vágyat. A jobb íz és állag érdekében javasoljuk, hogy előtte fél órával áztassa be őket meleg vízbe.
Megjegyzés: Itt két nagyon hasonló terméket talál - az Ön által megtekintett aszalt szilvát és a finom aszalt szilvát. A kettő közötti fő különbség nem az összetételben vagy a feldolgozási módszerben, hanem az aszalt gyümölcsök textúrájában és változatosságában rejlik. Az aszalt szilva általában európai országokból származik, ezért kevesebb napfény éri, mint a Dél-Amerikából származó aszalt szilvát. Ez különösen a gyümölcsök állagára van hatással, amiről már volt szó. Az európai szilva keményebb, szilárdabb és alacsonyabb a víztartalma, így önmagában és további feldolgozás nélkül, például gyümölcs- és diókeverékekben is kiváló. A dél-amerikai szilva állaga lágyabb vagy olajosabb, lédúsabb és édesebb, és különösen alkalmas további feldolgozásra, például sütésre.
Összetétel
Tápértékadatok 100 g-ban: | |
---|---|
Energiatartalom: | 1 006 kJ / 240 kcal |
Zsír: | 0,4 g |
ebből telített zsírsavak: | 0,1 g |
Szénhidrátok: | 64 g |
ebből cukrok: | 38 g |
Rost: | 7,1 g |
Fehérjék: | 2,2 g |
Só: | 0 g |