Popis
GRIZLY Aszalt szilva BIO 500 g
-
Adminisztratív besorolás: Aszalt egyfajta gyümölcs
- Összetétel: Aszalt szilva* 100%
- *CZ-BIO-003 az ökológiai gazdálkodás terméke
- Származási ország: Chile, Argentína, Bulgária, Egyesült Államok, Üzbegisztán, Kirgizisztán
- Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó
- Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget).
Jellemzők és előnyök: Az aszalt szilvát egész, érett, friss, sötétkék vagy lila szilvából készítik. Az aszalt szilva színe a sötétkéktől a feketéig terjed, és főleg szénhidrátokat tartalmaz glükóz és szacharóz formájában. Vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdagok. A már említett anyagokon kívül jelentős mennyiségben tartalmaznak természetes cukrot, szorbitot, amely a rostokhoz hasonlóan működik a bélrendszerben, és említést érdemel a szilvában található nyomelem, a bór is. Magas szénhidráttartalma ellenére a szilva alkalmas a csökkentő diétára pektintartalma miatt, amely lassítja a cukrok felszívódását és fokozza a zsírégetést.
A szilva magdarabokat tartalmazhat.
Felhasználás: Használja az aszalt szilvát sütemények sütéséhez, nyers desszertek vagy szilvamártások készítéséhez. Remekül alkalmasak a reggeli édesítésére, akár zabkását, akár müzlit vagy zabpelyhet szeretsz fogyasztani. A szilva önmagában is csemege, és biztosan elűzi az édesség utáni vágyat. A jobb íz és állag érdekében javasoljuk, hogy előtte fél órával áztassa be őket meleg vízbe.
A bioélelmiszerek mindig átesnek egy ellenőrzési és tanúsítási rendszeren, amely biztosítja a minőségüket, és lehetővé teszi a címke viselését. A biominőségüket különösen a biogazdálkodás és a fenntartható gazdálkodási rendszerek iránt érdeklődők értékelik.
Összetétel
Tápértékadatok 100 g-ban: | ||
---|---|---|
Energiatartalom: | 1 060 kJ / 254 kcal | |
Zsír: | 0,4 g | |
|
0,1 g | |
Szénhidrátok: | 57 g | |
ebből cukrok: | 38 g | |
Rost: | 7 g | |
Fehérjék: | 2 g | |
Só: | 0,01 g |