A csokoládé-karamell Twix szeletet valószínűleg nem kell hosszasan bemutatni. Ez a ropogós finomság, amely a karamell és a keksz kombinációjával csábít, és isteni csokoládéval van bevonva, sok édességkedvelő szívét megnyerte. De mi lenne, ha otthon készítenénk egy ilyen finomságot? Az otthoni Twix szeletek ízben még egy szinttel feljebb vannak, és ráadásul gluténmentesek! Az elkészítésükhöz többek között mandulalisztet is használni fogunk. Akkor kezdjünk is neki!
ELKÉSZÍTÉS:
- Minden hozzávalót kézzel vagy robotgéppel összekeverünk, majd egy tepsibe vagy tortaformába simítjuk, amit sütőpapírral béleltünk ki.
- Sütjük 170 fokon kb. 25 percig (amíg aranybarna nem lesz). A sütés után a tészta még puha lesz, de ne aggódjunk, amint kihűl, szépen összeragad.
- A töltelék hozzávalóit felforraljuk és kb. 5 percig főzzük. Közben folyamatosan keverjük, hogy ne égjen le.
- A forró masszát ráöntjük a (nyugodtan még meleg) sült tésztára, majd legalább két órára hűtőbe tesszük.
- Közben elkészítjük a ropogós csokoládé réteget. Felolvasztjuk a csokoládét a kókuszolajjal, majd ráöntjük a hűtőben pihentetett formára.
- A teljes desszertet másnapig hűtőben tartjuk, majd nekiállunk a díszítésnek. Ehhez a célhoz mi a liofilizált gyümölcs mixet választottuk, de nem muszáj. Nyugodtan választhatunk például csak fagyasztva szárított málnát vagy eperet. A kiválasztott gyümölcsöket felkockázzuk, rudakra vagy bármilyen formára vágjuk, és kész is!

TIPP KRISTÝNÁTÓL 👉 Ha a vegán étrend híve vagy, a ghee vaj helyett használj növényi vajat, és máris egy vegán, gluténmentes Twix szeletet készíthetsz!
Jó étvágyat!