A lávatorta vagy csokoládé fondant szó szerint a mennyország a szájában. Képzelje csak el, hogy belemártja a kanalat egy keserédes finomságba, benne folyékony forró csokoládéval. És tulajdonképpen miért is képzelné el, ha ugyanazt a csokoládé finomságot otthon is elkészítheti néhány pillanat alatt. A lávatorta receptje meglepően egyszerű. Ráadásul a lisztérzékenyek is kipróbálhatják, mert az egyre népszerűbb mandulalisztből sütik. Próbálja ki!
ELKÉSZÍTÉS:
- A csokoládét apró darabokra törjük, és a vajjal együtt felolvasztjuk gőz felett.
- Verjük fel a tojásokat.
- A nádcukrot és a mandulalisztet fokozatosan a tojásokhoz keverjük.
- A formákat kikenjük vajjal és megszórjuk kakaóval.
- Tegyük a tésztát a formákba.
- Kb. 8-12 percig sütjük 180 fokon (a pontos sütési idő változó a forma méretétől és a sütő teljesítményétől függően).
- 7) Kicsit hűlni hagyjuk (5 perc elég), kivesszük a formából és tálaljuk.
GRIZLY TIPP ⬇️
Ha egy kis csavart szeretne adni a lávatortának, javasoljuk, hogy próbálja ki a fagyasztva szárított málnaport. Ezt a fagyasztva szárított gyümölcsöt őröljük meg, és szórjuk rá közvetlenül a tányérra a kész lávatortára. Alternatív megoldásként ajánljuk a lyo málnát por és törmelék formájában. Az édességek nagy szerelmesei minden bizonnyal nem felejtik el fagylalttal vagy tejszínhabbal kiegészíteni a csokoládé fondantot.
Jó étvágyat!
Recept szerzője: Magdalena Kader Aghova alias hungrypanda.cz