Kategória

Receptek mandulalisztből – csokoládés lávatorta

Receptek mandulalisztből – csokoládés lávatorta

A híres csokoládé fondant vagy lávatorta nem csak Önt, hanem szeretteit is elbűvöli. Receptünk segítségével pillanatok alatt elő lehet varázsolni.

A lávatorta vagy csokoládé fondant szó szerint a mennyország a szájában. Képzelje csak el, hogy belemártja a kanalat egy keserédes finomságba, benne folyékony forró csokoládéval. És tulajdonképpen miért is képzelné el, ha ugyanazt a csokoládé finomságot otthon is elkészítheti néhány pillanat alatt. A lávatorta receptje meglepően egyszerű. Ráadásul a lisztérzékenyek is kipróbálhatják, mert az egyre népszerűbb mandulalisztből sütik. Próbálja ki!

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A csokoládét apró darabokra törjük, és a vajjal együtt felolvasztjuk gőz felett.
  2. Verjük fel a tojásokat.
  3. A nádcukrot és a mandulalisztet fokozatosan a tojásokhoz keverjük.
  4. A formákat kikenjük vajjal és megszórjuk kakaóval.
  5. Tegyük a tésztát a formákba.
  6. Kb. 8-12 percig sütjük 180 fokon (a pontos sütési idő változó a forma méretétől és a sütő teljesítményétől függően).
  7. 7) Kicsit hűlni hagyjuk (5 perc elég), kivesszük a formából és tálaljuk.

GRIZLY TIPP ⬇️

Ha egy kis csavart szeretne adni a lávatortának, javasoljuk, hogy próbálja ki a fagyasztva szárított málnaport. Ezt a fagyasztva szárított gyümölcsöt őröljük meg, és szórjuk rá közvetlenül a tányérra a kész lávatortára. Alternatív megoldásként ajánljuk a lyo málnát por és törmelék formájában. Az édességek nagy szerelmesei minden bizonnyal nem felejtik el fagylalttal vagy tejszínhabbal kiegészíteni a csokoládé fondantot.

Jó étvágyat!

Recept szerzője: Magdalena Kader Aghova alias hungrypanda.cz

Počet porcí: 4
Összetevők