Kategória

Vöröslencse dhal kókusz ízzel

Vöröslencse dhal kókusz ízzel

Egy tipikus indiai étel, amitől gyönyörű lesz a konyha illata, egy igazi hüvelyesekből, sütőtökből és kókusztejből készült finomság.

Egy tipikus indiai étel, amitől gyönyörű lesz a konyha illata, egy igazi hüvelyesekből, sütőtökből és kókusztejből készült finomság. Ezenkívül ellátja szervezetét a szükséges vitaminokkal.

És kész is van:

Először elkészítjük a szükséges hozzávalókat. A lencsét megmossuk, a fokhagymát, a hagymát, a gyömbért és a sütőtököt vagy a sárgarépát meghámozzuk és apróra vágjuk.

Főzzünk basmati rizst. 1,5 csésze rizst sütünk kókuszolajban vagy más növényi olajban. Amint enyhén kifehéredik, öntsünk fel kétszer annyi vizet, és lassú tűzön főzzük körülbelül 15 percig, amíg az összes víz el nem párolog. Hagyjuk állni.

Ezután elkezdjük elkészíteni magát a dhalt. Egy serpenyőben felforrósítjuk a kókuszolajat, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a gyömbért, és közepes lángon illatosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát. Kis idő múlva adjuk hozzá a kis kockákra vágott sütőtököt és a fűszereket is - curryt, római köményt és kurkumát. Körülbelül 10 percig sütjük. Ha úgy tűnik, ragad, adhatunk hozzá egy kis vizet.

Majd hozzáadjuk az előtte jól leöblített vöröslencsét, és leöntjük zöldségalaplével és kókusztejjel. Amint elkezd bugyborékolni, fedjük le, és csökkentsük a lángot minimálisra. Hagyja főni körülbelül 20 percig, és időnként keverje meg, vagy adjon hozzá egy kevés vizet, ha elpárolog.

A végén sózzuk és adjuk hozzá az apróra vágott friss spenótot.

Basmati rizzsel tálaljuk, friss korianderrel és aprított mandulával díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk.

Počet porcí: 4
Összetevők