Próbáltad már a sós granolát? Csodálatos krémes levesekbe, saláták ízesítésére, díszítésére, fehér joghurtba reggelire vagy egészséges nassolnivalóként.
És kész is van:
A sárgarépát megtisztítjuk, tepsibe tesszük, bekenjük olajjal és sóval. Adjuk hozzá a kakukkfüvet a tálhoz, és tegyük 200 °C-ra előmelegített sütőbe körülbelül 45 percre.
A granola többi hozzávalóját egy tálban összekeverjük, egy tepsire terítjük, és 160°C-on 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Fakanállal időnként megkeverjük a granolát, hogy szépen egyenletesen piruljon.
45 perc elteltével vegyük ki a sárgarépát a sütőből, és keverjük simára a húslével, majd melegítsük fel. Sózzuk és borsozzuk, ha szükséges.
Előkészített granolával tálaljuk.