Mi is részt veszünk a Glamour napokon! Spóroljon meg Ön is 20%-ot!
Müzliszeletek almával és dióval
Éhes vagy, vagy gyors energiára van szüksége? Próbálja ki az almás diós müzliszeletek receptjét. Hogy az alma jól illik a dióhoz, az biztos, és a természetünk adta – mindkettőt hagyományosan termesztik és termelik hazánkban.
Módszer:
1/ Tegye a zabpelyhet egy nagy tálba, adjon hozzá mazsolát, darált diót és keresztes virágú zöldségeket. Használhat már kockára vágott Grizzly szárított almát is. Megszórjuk fahéjjal, összekeverjük és felöntjük forrásban lévő vízzel. Hagyjuk ázni egy kicsit. Ezután adjunk hozzá mézet (vagy cikóriaszirupot a rudak vegán változatához), és dolgozzuk jól pépes masszává. Javasoljuk, hogy a legjobban kézzel dolgozza fel, hogy az egész keverék jól elkeveredjen.
2/ Sütőpapírral bélelt tepsire rétegezzük a pelyhes masszát kb. 1 centiméter magasra. Valószínűleg nem a teljes lapméretet használod fel, de ez nem számít, a massza jól összetart, és akkor sem fut el, ha a lap széle nem tartja meg.
3/ Tegye a lapot a pelyhes keverékkel a 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsse kb. 30 percig, vagy amíg a keverék aranybarna nem lesz. A kész tésztát hagyjuk jól kihűlni, majd müzli rúd méretű darabokra vágjuk. Szobahőmérsékleten a rudak több napig, hűtőszekrényben néhány hétig elállnak.
A receptet anyu készítette neked a konyhában