A müzliszeletek ideális nassolnivalók a gyors energiafeltöltéshez.
1/ Tegye a zabpelyhet egy nagy tálba, adjon hozzá mazsolát, darált diót és keresztes virágú zöldségeket. Megszórjuk fahéjjal, összekeverjük és felöntjük forrásban lévő vízzel. Hagyjuk ázni egy kicsit. Ezután adjunk hozzá mézet és keverjük jól pépes masszává. Legjobban kézzel dolgozzuk, hogy az egész keverék jól összekeveredjen.
2/ Bélelje ki a tepsit a felső szélével sütőpapírral, amit előzőleg összegyűrt és vízbe áztatott. Ha kinyomod belőle a felesleges vizet, gyönyörűen rugalmas lesz és szépen tapad a tepsihez
3/ Sütőpapírral bélelt tepsire rétegezzük a pelyhes masszát kb. 1 centiméter magasra. Valószínűleg nem használod fel a lap teljes méretét, de ez nem számít, a massza jól tart, és akkor sem fut el, ha a lap széle nem tartja meg.
4/ Tegye a lapot a pelyhes keverékkel a 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsse kb. 30 percig, vagy amíg a keverék aranybarna nem lesz.
5/ A kész tésztát hagyjuk jól kihűlni, majd müzli rúd méretű darabokra vágjuk. Szobahőmérsékleten így több napig, hűtőben néhány hétig eláll.