Müzliszeletek almával és dióval
Éhes, vagy gyorsan energiára van szüksége? Próbálja ki az almás diós müzli szeletek receptjét. Hogy az alma jól illik a dióhoz, az biztos, és a természetünk adottsága – mindkettőt hagyományosan termesztik nálunk.
Elkészítés:
1/ Tegyük a zabpelyhet egy nagy tálba, adjunk hozzá mazsolát, darált diót és aszalt alma karikákat. Használhat már kockára vágott Grizzly szárított almát is. Megszórjuk fahéjjal, összekeverjük és felöntjük forrásban lévő vízzel. Hagyjuk ázni egy kicsit. Ezután adjunk hozzá mézet (vagy cikória szirupot a szeletek vegán változatához), és dolgozzuk jól pépes masszává. Javasoljuk, hogy a legjobban kézzel dolgozza fel, hogy az egész keverék jól elkeveredjen.
2/ Sütőpapírral bélelt tepsire rétegezzük a zabpehely masszát kb. 1 centiméter magasra. Valószínűleg nem a teljes lapméretet használjuk fel, de ez nem számít, a massza jól összetart, és akkor sem mozdul el, ha a lap széle nem tartja.
3/ Tegyük a tálcát a zabpehely keverékkel a 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 30 percig, vagy amíg a keverék aranybarna nem lesz. A kész tésztát hagyjuk jól kihűlni, majd müzli rúd méretű darabokra vágjuk. Szobahőmérsékleten a rudak több napig, hűtőszekrényben néhány hétig elállnak.
A receptet anyu készítette neked a konyhában