Kategória

Leveles tésztás csiga pestoval

Leveles tésztás csiga pestoval

Próbáljon ki egy egyszerű csigareceptet, amelyben ízlése szerint használhatja fel a pestot és a hozzávalókat.

Egyszerű, gyors és jó recept, amihez a hűtőben megtalálható hozzávalókat is tehetjük.

És kész is van:

A friss babaspenót leveleket szűrőedényben forró vízzel blansírozzuk. A párolt spenótot kinyomkodjuk, felaprítjuk, és hagyjuk kihűlni. Közben a légkeveréses sütőt 200 fokra előmelegítjük. Nyújtsuk ki az első leveles tésztalapot, és kenjük meg medvehagyma-pestóval vagy bármilyen, amit szeretsz, vagy ami otthon van. Az apróra vágott spenótot és a morzsolt fetasajtot rákenjük.

A második lapot megkenjük aszalt paradicsomos pestoval (vagy ízlés szerint más pestoval), rátesszük a felkockázott mozzarellát, és bazsalikomlevéllel díszítjük.

A tésztát a hosszabbik oldalára tekerjük, és a formált tekercseket nagyjából centiméteres szeletekre vágjuk.

A felszeletelt köröket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Minden kereket alaposan megkenünk egy felvert, enyhén sózott tojással. Ha nincs tökéletes formájuk, nem történik semmi – sütés közben kilapulnak.

Az így elkészített csigákat előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk egy kicsit hűlni a tepsiben.

Recept a Hradecky csemegeboltból.

Počet porcí: 5
Összetevők
  • 2 csomag hengerelt leveles tészta
  • 100 g feta sajt
  • 100 g friss bébispenót
  • 100 g mozzarella
  • Friss bazsalikom
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál medve fokhagymás pesto
  • Csipet só
    Himalája rózsaszín só - finom 500g Himalája rózsaszín só - finom 500g