Ingyenes kiszállítás a Packetával minden 10.000 Ft feletti rendelés esetén
Leveles tésztás csiga pestoval
Egyszerű, gyors és jó recept, amihez a hűtőben megtalálható hozzávalókat is tehetjük.
És kész is van:
A friss babaspenót leveleket szűrőedényben forró vízzel blansírozzuk. A párolt spenótot kinyomkodjuk, felaprítjuk, és hagyjuk kihűlni. Közben a légkeveréses sütőt 200 fokra előmelegítjük. Nyújtsuk ki az első leveles tésztalapot, és kenjük meg medvehagyma-pestóval vagy bármilyen, amit szeretsz, vagy ami otthon van. Az apróra vágott spenótot és a morzsolt fetasajtot rákenjük.
A második lapot megkenjük aszalt paradicsomos pestoval (vagy ízlés szerint más pestoval), rátesszük a felkockázott mozzarellát, és bazsalikomlevéllel díszítjük.
A tésztát a hosszabbik oldalára tekerjük, és a formált tekercseket nagyjából centiméteres szeletekre vágjuk.
A felszeletelt köröket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Minden kereket alaposan megkenünk egy felvert, enyhén sózott tojással. Ha nincs tökéletes formájuk, nem történik semmi – sütés közben kilapulnak.
Az így elkészített csigákat előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk egy kicsit hűlni a tepsiben.
Recept a Hradecky csemegeboltból.