GRIZLY NAPOK! 20%-os kedvezmény mindenre! Csak írja be a kedvezmény kódot: GRIZLYNAPOK
Hummus sült őszi zöldségekkel
A hummus többé már nem egzotikus, és nem csak egy halloween-partin fog lenyűgözni. A minőségi alapanyagok segítségével tálalás közben játszhatsz. A humusz készítésekor a legfontosabb, hogy megkóstoljuk. Mert adj hozzá egy kicsivel több fokhagymát, mint amennyit szeretsz, és egyszerűen nem lesz ugyanaz.
És kész is van:
A csicseriborsót előtte legalább 24 órára áztassa be. (A csicseriborsót nem kell ilyen sokáig áztatni, de főtt humusz készítésére alkalmasabb).
Sós vízben legalább 40 percig főzzük.
A megfőtt csicseriborsót turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, a tahini pasztát, a borsot, a koriandert, a citromlevet, a fokhagymát és a chilit.
Adjunk hozzá 200 ml vizet és keverjük össze. Addig adjunk hozzá vizet (vagy olajat), amíg a hummus szép krémes nem lesz.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, grillezéshez ideális. A sütőtököt és a céklát chipsre, a paprikát szeletekre vágjuk, és szezámolajon 30 percig sütjük (a céklát és a sütőtököt 10 perccel korábban sütjük).
A szezámmagot serpenyőben megpirítjuk.
A hummuszt tányéron tálaljuk, beborítjuk sült zöldségekkel (a fotóból ihletet meríthetsz) és megszórjuk pirított szezámmaggal. Tehetünk bele például mikrofüveket, egész csicseriborsóval díszíthetjük, esetleg egy kis tahini pasztát is adhatunk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk.