Popis
GRIZLY Kabuli csicseriborsó 1000 g
Jellemzők és előnyök: A Kabuli csicseriborsó prémium minőségű, nagyobb termése van, sima héjú, kiváló dió ízű és kellemes textúrájú. Főleg a Mediterrán térségben, Dél-Európában, Észak-Afrikában, Dél-Amerikában és az indiai szubkontinensen termesztik. Neve Afganisztán egy területéről (Kábul) származik. A csicseriborsó gazdag fontos tápanyagokban, különösen fehérjében és szénhidrátokban, de emellett rostot is tartalmaz. Vasat, foszfort, kalciumot, magnéziumot, mangánt, cinket és B-, C- és A-vitaminokat tartalmaz. Ráadásul a foszfor, magnézium és kalcium tartalmát tekintve ez a legmagasabb az összes hüvelyes között (borsó, lencse, bab, szójabab). A magas rosttartalom segít a bélmozgás szabályozásában, és a fent említett ásványi anyagok hozzájárulnak a csontok struktúrájának és szilárdságának kialakításához és fenntartásához.
Felhasználás: A csicseriborsó kiválóan alkalmas salátákhoz, levesekhez, de főételként is fogyasztható. Főzés előtt legalább 8 órán át be kell áztatni. Ajánlott a vizet leönteni és a borsót még egyszer átmosni. Főzzük legalább egy órán át, néha még tovább, a fajtától és mérettől függően. Az utóbbi időben a legnépszerűbb csemege a hummus a csicseriborsóból.
- Administratív besorolás: Hüvelyes
- Összetevők: Kabuli csicseriborsó 100%.
- Származási hely: Oroszország, Argentína, Csehország, Ukrajna.
- Tárolás: Tárolja sötét, hűvös és száraz helyen.
- Csomagolás: Újrazárási lehetőségű PP tasak vagy PP vákuumcsomagolás (a szállítás során előfordulhat vákuumcsomagolás megrepedése, ami nem befolyásolja a minőséget).
- Tartalmazhat glutént.
Összetétel
Tápérték 100 g termékben: | |
---|---|
Energia érték: |
1 413 kJ / 336 kcal |
Zsírok: |
5,7 g |
ebből telített zsírsavak: |
1 g |
Szénhidrátok: | 43 g |
ebből cukrok: |
3,6 g |
Rost: | 17,0 g |
Fehérje: | 20,0 g |
Só: | 0,09 g |