Itt az alma szezon!!! Ha már unod a klasszikus rétest, próbáljuk ki együtt a zabpehelyből készült almaropogást. Izgatott leszel. Egészséges, ízletes, ráadásul nagyon könnyen elkészíthető.
És kész is van:
Először elkészítjük a morzsát. Keverje össze a zabpelyhet, a kókuszolajat (ghee vagy vaj – ami jól esik) és a nádcukrot. Kenjük ki a tepsit a kiválasztott zsírok egyikével.
Az almát a héjával félholdokra vágjuk. Javasoljuk, hogy kifacsart citrommal megszórjuk. Megszórjuk őket fahéjjal és darált dióval. Összekeverjük. Ha kicsit édesnek tűnik a keverék, ízesíthetjük datolyaszörppel.
A morzsa körülbelül ⅔-át egy tepsibe tesszük, hozzáadjuk az alma és a dió keverékét. Vanília fagylalt vagy tejszínhab helyett egy egészségesebb szójavanília desszert puhítja a tortát. Közvetlenül az almás keverékre öntjük, és a végén szórjuk meg a maradék morzsával.
170°C-on kb 40 perc alatt ropogósra sütjük.
A ropogós azonnal fogyasztható melegen, vagy hagyjuk állni néhány órát.
Fotó: Countrylife.