- Adminisztratív besorolás: Gabonafélék és ezek termékei
- Összetevők: Hántolt hajdina dara 100%, a dara színe változhat az eredeti országtól függően
- Eredeti ország: Csehország, Lengyelország, Oroszország, Ukrajna, Kína
- Tárolás: Tartsa száraz és hűvös helyen
- Csomagolás: Újra lezárható PP csomagolás vagy PP fóliában vákuumcsomagolva (a szállítás során a vákuumfelbontás előfordulhat, de ez nem befolyásolja a minőséget)
Jellemzők és előnyök: A hajdina a Himalájában ered. Hozzánk a 12. században jutott el, és nevét pogány betolakodóknak köszönheti, akik elterjesztették Európában. A természetes módon gluténmentes és könnyen emészthető élelmiszerek közé tartozik. Gazdag komplex szénhidrátokban és rostokban, amelyek hozzájárulnak a megfelelő emésztéshez és segítenek szabályozni a vércukorszintet. Továbbá tartalmaz értékes vitaminokat, különösen a B és E csoportból, valamint ásványi anyagokat, a legfontosabb a rutin.
Felhasználás: A hajdina finom sósan és édesen is ízlik. Összekeverhető friss vagy szárított gyümölcsökkel (szilva, sárgabarack, áfonya) vagy diófélékkel (mandula, kesudió, paradió dió) és magokkal (lenmag, chia, napraforgó). Rengeteg változat létezik. Kakaóval, mézzel vagy sziruppal is ízesítheti. Így készíthet stílusos, laktató és tápláló reggelit vagy uzsonnát. Sósan mellékételként is fogyaszthatja fűszerekkel és fokhagymával vagy szárított paradicsommal ízesítve. Főételként is elkészíthető összekeverve párolt zöldségekkel, gombákkal vagy hússal.
Elkészítési mód: Mossa le a hajdinát, majd főzze úgy, mint a rizst, kb. 20 percig, amikor az arány legyen körülbelül két rész víz egy rész hajdina. Kíméletesebb főzéshez 10-15 percig főzze, majd hagyja készre párolódni fedő alatt.
A kép csak illusztráció.