ELKÉSZÍTÉS:
- A tojássárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A fehérjéből és egy kanál cukorból kemény habot verünk. Ezután a tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük.
- A tojássárgája keverékhez fokozatosan hozzáadjuk a pisztácia lisztet, hozzáadjuk a habot és óvatosan összedolgozzuk.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 210 fokon kb. 8 percig sütjük.
- Forrón levesszük a tésztát a tepsiről, és feltekerjük.
- Közben elkészítjük a krémet. A mascarponét a cukorral (ha szükséges) habosra keverjük, majd a tejszínt is felverjük, és az egészet összekeverjük.
- A tekercset megkenjük lekvárral, majd pisztácia krémmel.
- A tekercset feltekerjük, majd az egészet megkenjük a maradék krémmel, és liofilizált gyümölcsökkel, jelen esetben málnával díszítjük.


GRIZLY TIPP 👉 A tekercset díszíthetitek más liofilizált gyümölcsökkel is, nem csak málnával. Kipróbálásra ajánljuk például az epret, a meggyet vagy az áfonyát. Ha túl nagynak találjátok az egész gyümölcsöket, érdemes liofilizált gyümölcsport vagy aprítékot használni. Például epret vagy piros ribizlit is kínálunk.