Szereted az édességet, de te vagy a szeretteid körében valaki cöliákiás? Nem baj, így is elkészíthetsz egy tökéletes édességet a délutáni kávéhoz. És nem is akármilyen édességet! De egy kifejezetten jó pisztáciatekercset ropogós, liofilizált málnával megkoronázva. Az elkészítéséhez többek között pisztácialisztre lesz szükséged, amely hámozott, forró levegőn pörkölt pisztáciából készül, és természetesen gluténmentes.
ELKÉSZÍTÉS:
- A tojássárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A fehérjéből és egy kanál cukorból kemény habot verünk. Ezután a tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük.
- A tojássárgája keverékhez fokozatosan hozzáadjuk a pisztácia lisztet, hozzáadjuk a habot és óvatosan összedolgozzuk.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 210 fokon kb. 8 percig sütjük.
- Forrón levesszük a tésztát a tepsiről, és feltekerjük.
- Közben elkészítjük a krémet. A mascarponét a cukorral (ha szükséges) habosra keverjük, majd a tejszínt is felverjük, és az egészet összekeverjük.
- A tekercset megkenjük lekvárral, majd pisztácia krémmel.
- A tekercset feltekerjük, majd az egészet megkenjük a maradék krémmel, és liofilizált gyümölcsökkel, jelen esetben málnával díszítjük.
GRIZLY TIPP 👉 A tekercset díszíthetitek más liofilizált gyümölcsökkel is, nem csak málnával. Kipróbálásra ajánljuk például az epret, a meggyet vagy az áfonyát. Ha túl nagynak találjátok az egész gyümölcsöket, érdemes liofilizált gyümölcsport vagy aprítékot használni. Például epret vagy piros ribizlit is kínálunk.