Szerintünk mindenkinek ismerős a helyzet. Eljön az idő, amikor annyi cukkini összegyűl otthon, hogy lassan kifogyunk az ötletekből, hogy mit is kezdjünk vele. Szerencsére a cukkini hálás alapanyag a konyhában, és az ún. sós receptek mellett rengeteg édes finomságot is varázsolhatunk belőle. Kételkedik? Akkor készítsük el együtt a puha cukkini tortát csokoládéval és friss gyümölccsel.
ELKÉSZÍTÉS:
- Először a tojásokat a cukorral habosra verjük. Ezután a cukkinit finomra reszeljük és összekeverjük az almaszósszal.
- Másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat – a liszteket, kakaót, sót és a sütőport. Mindezt alaposan összekeverjük. Ezután a száraz keverékhez adjuk a cukkinis keveréket, hozzáadjuk a cukros tojásokat és végül az olvasztott csokoládét.
- A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, és kb. 30 × 20 cm-es téglalap alakra formázzuk. Betesszük a sütőbe és 170 fokon kb. 30 percig sütjük. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.
- Közben elkészítjük a krémet. Összekeverjük a mascarponét a túróval és a mézzel.
- Végül csak köröket vágunk ki az alapból (vagy négyzetekre vágjuk), megtöltjük a krémmel és friss gyümölccsel díszítjük.
GRIZLY TIPP 👉 Ha éppen nincs kéznél friss gyümölcs, akkor használhat fagyasztva szárított gyümölcsöt. Nálunk megtalálhatók a fagyasztva szárított gyümölcsök, például fagyasztva szárított málna és áfonya, mégpedig XXL csomagolásban, hogy mindig legyen kéznél elegendő ropogós gyümölcs.
Jó étvágyat!