Kategória

Magazin

Vegán pisztáciás sajttorta

Vegán pisztáciás sajttorta

Ez a vegán sajttorta szó szerint elolvad a szájban. Nem is csoda, hiszen az elkészítéséhez többek között a kiváló pisztáciakrémünket is felhasználod.

Vegán citromos kuszkusz

Vegán citromos kuszkusz

Gyors, finom, és ami a legfontosabb, vegán citromos kuszkusz, amely ízével és villámgyors elkészítésével lenyűgöz. Készítsd el te is!

Meggyes RAW torta

Meggyes RAW torta

Élvezze a nassolást korlátok és bűntudat nélkül! Ezen a fantasztikus meggyes tortán mindenki szívesen osztozik – függetlenül attól, hogy vegán életmódot követ, cöliákiás vagy laktózmentes diétát tart.

Vegán diós brownie

Vegán diós brownie

A népszerű brownie tisztán növényi változata ugyanolyan finom, mint a hagyományos, és ugyanúgy rendkívül egyszerűen elkészíthető.

Vegánizmus: Mit jelent és hogyan váljunk vegánná?

Vegánizmus: Mit jelent és hogyan váljunk vegánná?

A vegánizmus egyre népszerűbb táplálkozási mód és életstílus. Nem csupán az ételek kiválasztásáról szól, hanem egy átfogó filozófiáról, amely az állatok szenvedésének minimalizálására és a környezetre gyakorolt hatás csökkentésére törekszik.

Gluténmentes marokkói sütemények

Gluténmentes marokkói sütemények

Szeretitek a marokkói süteményeket? Mi is! Ezért úgy döntöttünk, hogy megosztjuk veletek ennek a talán kissé szokatlan változatnak a receptjét – glutén nélkül és hozzáadott cukor nélkül.

Mi az a dióliszt és a fő típusai

Mi az a dióliszt és a fő típusai

Próbálja ki a dióliszt alternatíváját a hagyományos búzalisztek helyett, és élvezze azok egyedülálló ízét és finomságát. Ennek köszönhetően az egészséges sütés és a végtelen nassolás szezonja valójában folyamatosan tarthat, nemcsak karácsonykor vagy húsvétkor.

Ismered a tengeri kollagén fantasztikus hatásait?

Ismered a tengeri kollagén fantasztikus hatásait?

A mozgás és az egészséges táplálkozás nem minden – néha a szervezetünknek szüksége van étrend-kiegészítők segítségére is. Az egyik legjobb ilyen kiegészítő kétségtelenül a kollagén. Mi is ez, és miért kellene a kollagénnek mindennapjaink természetes részévé válnia?

A kombucha 5 legfontosabb egészségügyi hatása

A kombucha 5 legfontosabb egészségügyi hatása

Csodálatos ital, amely egyre gyakrabban hódítja meg az egészséges életmód híveinek konyháit és a szupermarketek polcait. Azonban nem minden kombucha egyforma. De mi is valójában a kombucha? Mindezt részletesen elmagyarázzuk a következő cikkben.

Gluténmentes pisztáciatekercs

Gluténmentes pisztáciatekercs

Készíts velünk együtt egy finom pisztáciás tekercset liofilizált málnával. Ezt a finomságot a cöliákiások is bátran fogyaszthatják, hiszen gluténmentes pisztácia lisztből készül.

Egyéjszakás zabkása: 4 gyors recept

Egyéjszakás zabkása: 4 gyors recept

Ha reggelente minden percet számolsz, akkor biztos értékelni fogod ennek az egyszerű, egészséges reggelinek a gyors receptjét. A zabkását pillanatok alatt elkészítheted, és reggel csak elő kell venned a hűtőből. Ideális!

Finom karikák Grizly diókrémmel

Finom karikák Grizly diókrémmel

Nem sikerül annyi süteményt sütnöd, mint a szomszédodnak? Semmi gond! Készíts csak egyféle tésztát, és varázsolj elő egy egész karácsonyi süteménykollekciót, a mi diókrémeinkkel ízesítve.

Ropogós havas karácsonyfák

Ropogós havas karácsonyfák

Van egy tippünk a közös karácsonyi szórakozáshoz a konyhában. Ezt a ropogós finomságot még a gyerekek is elkészíthetik egy kis segítséggel.

Mandulás linzer

Mandulás linzer

A hagyományos linzer karika különleges formában. Tarts velünk, és süssünk linzert mandulalisztből.

Kurkuma latte

Kurkuma latte

Próbáld ki ezt a receptet egy finom kurkumás latte, vagy más néven aranytej elkészítéséhez, amely felmelegít és erősíti az immunitást.

Diós golyók fehér csokoládéban

Diós golyók fehér csokoládéban

Gyors, sütés nélküli édesség, amelynek csodás pisztácia és csokoládé illata van. Láss neki a finom, fehér csokoládéval bevont diós golyók elkészítésének, és nem fogod megbánni.

Kókuszos puding chia magokkal

Kókuszos puding chia magokkal

Az egészséges, és főleg gyors reggeliből vagy tízóraiból sohasem elég. Készítsen elő kókusztejet, chia magot, cikória szirupot és gyümölcsöket. Kezdhetjük!

Pisztáciás kenyér

Pisztáciás kenyér

A banán kenyeret biztosan már mindenki ismeri. De mi lenne, ha ezúttal kipróbálnánk a pisztáciás változatot? Fehér csokoládéval, áfonyával és házi pisztáciakrémmel ellenállhatatlan finomsággá válik.

Epres kockák

Epres kockák

A finom tönkölybúzalisztből készült torta édes puding- és eperréteggel minden gyümölcsös ízek kedvelőjének örömet okoz majd.

Földimogyoróvajas torta

Földimogyoróvajas torta

Ezen a tortán nem csak te fogsz élvezettel falatozni, hanem az egész környezeted is – ha egyáltalán marad belőle. A földimogyoró és a csokoládé kombinációjának ugyanis kevesen tudnak ellenállni.

A kakaó ára rohamosan emelkedik

A kakaó ára rohamosan emelkedik

Lehet, hogy az utóbbi időben észrevette a híreket arról, hogy a kakaó ára gyorsan emelkedik. Ennek következményeként emelkednek a csokoládé és más csokoládés finomságok árai is. Mi áll ennek a hátterében?

A GRIZLY új kabátban, vagyis csomagolásban

A GRIZLY új kabátban, vagyis csomagolásban

Változás kellett! Ezért kezdtük el fokozatosan vadonatúj csomagolásba csomagolni a GRIZLY finomságokat. Amellett, hogy igazán szépek, számos más nagyszerű tulajdonsággal is rendelkeznek – visszazárhatóak, és segítenek megőrizni a csomagolt termékek maximális minőségét és frissességét.

Miért vegye be a mandulát az étrendjébe?

Miért vegye be a mandulát az étrendjébe?

A mai mozgalmas élet körforgásában, ahol a munkát, a családot és az egészséget igyekszünk összeegyeztetni, nem könnyű megtalálni a megfelelő ételeket, amelyek segítenek az egyensúly elérésében. A kutatásuk azonban sokszorosan kifizetődő lehet – a mandula is a táplálkozási sztárok közé tartozik.

A makadámia dió uralkodik a diók birodalmában

A makadámia dió uralkodik a diók birodalmában

Makadámia dió, makadámia diók, makadám dió... Ugyanaz a makadámia dió rejtőzik mindezen nevek alatt. Első pillantásra a kevésbé ismert diók kellemes ízűek, és az első kóstolás után ráérez majd az ízére. Mit és hol termesztenek? Örömmel elmondjuk.

Isteni aszalt mangó

Isteni aszalt mangó

A mangót az istenek gyümölcsének nevezik, és nem tehetünk mást, mint hogy egyetértünk! Az aszalt édes mangónk valóban isteni ízű.

Növényi gyapjún – reggeli nem csak vegánoknak

Növényi gyapjún – reggeli nem csak vegánoknak

A vegán reggelinek fontos tápanyagokat kell tartalmaznia, beleértve a vitaminokat és ásványi anyagokat. Tudja meg, hogyan élvezheti királyként a reggelt, de ugyanakkor ne csalja meg testét. Egészséges tippeket hozunk, amelyek mosolyt csalnak az arcodra. Tartalmazzon hüvelyeseket Nincs fehérje vagy ütés. Nem kell mindig tofunak és más szójaterméknek lennie. A hüvelyesek nagyszerű fehérjeforrások. A csicseriborsó hummus királya, a lencsekrém királynő, de mit szólnál a babos gofrihoz ! Nem gondoltál még arra, hogy hüvelyeseket rejts az édes ételekbe? Akkor itt az ideje elkezdeni. Növényi tejek reggelire mindenhez A növényi tejek nem csak jobb ízt adnak a reggeli zabkásának és turmixoknak, hanem más tápanyagokat is. Leggyakrabban növényi eredetű diótejekkel fogsz találkozni (például mandulatej , könnyen elkészíthető és olyan finom), amelyeket otthon is elkészíthetsz. Ha azonban dióallergiája van, ne aggódjon. Készítsen egzotikus tejet a szup

Bab gofri

Bab gofri

A hüvelyesek és a fehérje édességekbe rejtése nagyszerű módja annak, hogy egy finom, egészséges reggelivel kezdje a napot. De ebben az esetben nem kell mennie csak az édesség kedvéért, mert ezek a gofrik rendkívül sokoldalúak, édes és sós változatban is tálalhatod.

Házi készítésű instant kása

Házi készítésű instant kása

Olyan bőséges reggelire van szüksége reggel, amelyet pillanatok alatt elkészíthet, és egyben egészséges és ízletes? Ebben az esetben nyúljon az instant kása után. De mi van akkor, ha nem akarsz adagos zabkását vásárolni, ami nem éppen gazdaságos vagy környezetbarát? Készítsd el a sajátodat! A nagy előny az, hogy pontosan az Ön kívánságai szerint készül - Ön teljes mértékben irányíthatja a kompozíciót.

A pelyhekre célozva

A pelyhekre célozva

Mindenki ismeri a zabpelyhet, de próbáltad már hajdinát, amaránt vagy teff pelyhet? Tekintse meg áttekintésünket, és válassza ki az Ön számára legmegfelelőbbet.

Mit szólnál egy édes, de egészséges reggelihez?

Mit szólnál egy édes, de egészséges reggelihez?

Desszert vagy reggeli? Mi van, ha mindkettő? Kényeztesse magát egy édes reggelivel, amelyet nem kell megbánnia. Olyan egyszerű tippeket hozunk nektek, amelyekkel a reggelije egészségesebb, táplálóbb lesz, és hosszabb ideig jóllakott lesz.

Mézeskalács Sacrajde

Mézeskalács Sacrajde

A karácsony mézeskalács nélkül nem karácsony. Javaslom kipróbálni ezt a receptet, ami nagyon hasonló, az illata, az íze más. Lehet, hogy nem mézeskalács, de ez a recept nagyon dögös.

Mandula - kókuszgolyó

Mandula - kókuszgolyó

Azt a gyönyörű időt, tele illatokkal és fényekkel, fényességgel, hogy meleget keltsen magadban. A megfelelő idő a Grizly.cz-en elérhető alapanyagokból sületlen süti elkészítésére

Csokoládé GRIZZLY brownie

Csokoládé GRIZZLY brownie

A brownie valójában csokoládé, sütés után sűrű, folyékony csokoládémagot rejt. Szó szerint mindenki nem csak eheti, hanem sütheti is.

Sós granola

Sós granola

Valószínűleg mindenki ismeri a granola édes változatát, de miért ne próbálná ki a sós változatot?

Thai curry

Thai curry

Szereted az ázsiai konyhát? Szóval ki kell próbálnod ezt a klasszikust.

Vegán Grizzly Granola

Vegán Grizzly Granola

Készíts egy finom reggelit olyan alapanyagokból, amelyeket könnyedén egy helyen vásárolhatsz meg, és pár perc alatt mindent elkészíthetsz.

Ropogós szárított gyümölcs

Télen a szárított gyümölcsöt gyakran használják a friss gyümölcs alternatívájaként. Merítsen ihletet ebből a cikkből, hogy mivel kényeztetheti magát télen.

Gondolkodsz azon, hogy mivel egészítsd ki a vitaminokat, vagy mivel bővítsd az étrendedet? A friss szezonális gyümölcsök a mi éghajlatunkon nem teremnek természetes módon, és az importált gyümölcsök általában nem ideális minőségűek, mert éretlenül, viszonylag távolról importálják, ami szintén növeli az árát. Ennek a cikknek köszönhetően megtudhatja, milyen lehetőségei vannak, és mire kell figyelnie. Talán megkönnyebbül, mert az alternatíva nem kevésbé finom.

A CIKK TARTALMA:

1) Általános információk a szárított gyümölcsökről

2) Nagyon sok közül lehet választani

3) Különféle szárított gyümölcsök

4) Fagyasztva szárított gyümölcs – egy bizonyos típusú szárított gyümölcs

5) Tehát hogyan kell kezelni a szárított gyümölcsöt

1) Általános információk a szárított gyümölcsökről:

Ahogy a neve is sugallja, az aszalt gyümölcs olyan gyümölcs, amelynek víztartalmát különféle módszerekkel csökkentették. Ezt többféleképpen is meg lehet tenni. Az alap természetesen a hő. A hőmérséklet azonban nem lehet túl magas, nehogy a gyümölcsben lévő összes vitamin elpusztuljon.

Korábban egész családok foglalkoztak a gyümölcs szárításával, különösen Havasalföldön. A gyümölcs szárítására hatalmas fa szárítókat használtak . Nagyon leegyszerűsítve, ezek faházak voltak, több fonott fiókkal és természetesen sütővel. Úgy tervezték, hogy a gyümölcs semmi áron ne érintkezzen a füsttel. A gyümölcs aszalása korábban a téli készletek alapfelkészítésének részét képezte, ugyanakkor egyes családok megélhetési forrása is volt.

Ma már otthon is könnyen száríthatjuk a gyümölcsöt a szokásos szárítógépekben. Lehetőség van a gyümölcs szárítására a napon vagy a sütőben is. De az eljárás sokkal bonyolultabb. Számunkra gyakran az aszalt gyümölcs vásárlása tűnik a legkényelmesebb lehetőségnek. Egyre több üzlet és e-shop kínálja ezeket az árukat.

Az aszalt gyümölcs a szárítási folyamat során zsugorodik, ami kisebbé teszi a végterméket, és az összes benne lévő komponens nagyobb koncentrációját eredményezi, beleértve a cukrokat is. Ugyanakkor az íze kifejezettebb. Az aszalt gyümölcs azonban lényegében ugyanannyi vitamint őriz meg, miközben egy kisebb termékben rejtőzik.

Akár maga szárítja a gyümölcsöt, akár úgy dönt, hogy megvásárolja, mindig gondoskodjon a tárolásról. A légmentesen záródó edények ideálisak ahhoz, hogy a gyümölcsöt ne érje külső hatás, és megőrizze aromáját. Ezután tárolja a kiválasztott edényt száraz és sötét helyen, hogy a gyümölcs a lehető leghosszabb ideig eltartson a legjobb minőségben.

Az aszalt gyümölcs tápanyag- és vitamintartalma miatt mindenképpen remek lehetőség a téli hónapokban a szükséges anyagok pótlására. Érdemes azonban szem előtt tartani az összetevők koncentráltabb arányát ebben a gyümölcsben, így a napi bevitel valamivel alacsonyabb legyen a friss gyümölcsnél megadottnál (1-2 csésze friss, tehát szárítottnál kb. dózis). Természetesen kivételt képeznek azok az emberek, akiknek különféle étkezési korlátozásaik vannak, itt mindig be kell tartani az általuk követett étrend típusát.

2) Nagyon sok közül lehet választani:

Alapvetően bármilyen gyümölcs szárítható, de az alap, hogy ne legyen túlérett, semmilyen módon nem bomlott, penészes vagy rothadt. Attól függően, hogy maga a gyümölcs mennyire lédús, a szárítási idő változó. Például az ananász és a sárgabarack lédúsabb gyümölcsök, amelyek hosszabb száradási időt igényelnek.

Emellett többféle gyümölccsel szárított formában is találkozhatunk a piacon. A sárgabarack mélynarancssárga vagy inkább barna színben kapható. Miért, mi a különbség köztük? Ez egy szulfatált és nem szulfatált forma. A gyártó szulfitok hozzáadásával igyekszik megakadályozni a szárítás során fellépő oxidációs folyamatot, így a gyümölcs megőrzi élénk színét. Sajnos a szulfitok alkalmatlanok lehetnek az érzékenyebb emésztéssel rendelkező fogyasztók számára. Paradox módon a barna kajszibarack, amely külsőre nem tetszetős, ennek az aszalt gyümölcsnek az egészségesebb változata.

Hasonlóképpen gyakran előfordul, hogy a gyümölcsöt kandírozzák, hogy még édesebb és ízletesebb legyen. Ez azt jelenti, hogy szárítás előtt több napig áztatják édes oldatban. Ennek eredményeként ennek a gyümölcsnek kevés a közös vonása a friss gyümölcs egészséges alternatívájával, és sok üres kalória forrása is. Ezért a termék vásárlása előtt mindig figyelmesen olvassa el az összetevőket.

A szárított gyümölcs táplálkozási szempontból nagyon értékes snack lehet. A mennyiségre azonban mindig figyelni kell, és nem csak meggondolatlanul enni. Magas a vitaminok és a jótékony összetevők aránya, de magas a cukor aránya is. Ugyanakkor a gyümölcs szárításával a C-vitamin egy részét elveszíti, így az aszalt gyümölcs beépítése az étrendbe mindenképp helyénvaló, de továbbra is figyelembe veszem, hogy mindent mértékkel, és nem lát el mindent. amit biztosítanunk kell a testnek.

Ha könnyű bevonattal ellátott szárított gyümölcsöt vásárol, ne essen pánikba. A természetes cukrok az aszalt gyümölcsökben kristályosodhatnak. Ez a természetes folyamat nem rontja a gyümölcs minőségét, ellenkezőleg, annak a jele, hogy nem kezelték vegyszeresen. Ne féljen hát nyúlni hozzá a téli hónapokban, és javítsa a reggeli zabkása vagy müzli ízét. Tegyél néhány darabot az ebédlődobozodba munkához, vagy szereld fel vele gyermekeidet az iskolába. A remek íz mellett jól érezheti magát, hogy rengeteg jótékony anyagot juttatott a szervezetbe.

3) Különböző típusú szárított gyümölcsök:

Ahogy fentebb már olvashattuk, mindent meg lehet szárítani. Tehát mihez nyúljunk, és mit adhat az egyes gyümölcsök?

Szárított sárgabarack :

Ez a népszerű szárított gyümölcs B2-, B3-, B5-, B6-, C-, E-vitamint, béta-karotint, folsavat, jódot, káliumot, foszfort, kalciumot, cinket, szelént, magnéziumot, vasat és rostot tartalmaz. Alacsony energiaértékkel rendelkezik, így fogyókúrázva is nyúlhatsz hozzá. Kiválóan kiegészíti a joghurt vagy a zabkása ízét, valamint a már említett egészséges nassolnivalót. Az okos háziasszonyok minden bizonnyal szívesen veszik őket főzéskor és sütéskor.

Ha a lehető legtisztább formában szeretne szárított sárgabarackot , akkor mindenképp a kéntelent válassza . A napon szárítják, és kellemesen édes ízük van.

Mazsolák:

Valószínűleg a szárított gyümölcs leghíresebb fajtája a szárított szőlő. A mazsola sok rostot, káliumot, néhány B-vitamint, rutint, foszfort és vasat is tartalmaz. Viszonylag magas C-vitamin-tartalmuk is van. Intenzív édes ízüknek köszönhetően gyakran természetes édesítőszerként is szolgálhatnak.

A mazsolát gyakran a müzliszeletek vagy gabonakeverékek tartalmazzák. Ismét változatossá teheti a reggeli zabkását, vagy hozzáadhatja a joghurthoz. Sütéskor muffinokhoz, pudinghoz vagy réteshez illik. Ráadásul a kajszihoz hasonlóan több fajta közül is válogathatunk. Választhat aranyszínű, klasszikus vagy nagyobb Jumbo mazsolát.

Aszalt szilva:

Az egyik legtáplálóbb szárított gyümölcs. Magas a rost, a béta-karotin, a K-vitamin és a kálium aránya. Ráadásul elég laktatóak, így nem fogyasztunk belőlük nagy mennyiséget. Az aszalt szilva sötétkéktől feketéig terjed. Rendkívül értékes a szorbit tartalmuk, amely egy természetes cukor, amely a rostokhoz hasonlóan működik a bélben. Emellett rengeteg antioxidánst is tartalmaznak.

A szilvát önmagában is biztosan élvezni fogja, különösen, ha édesszájú, a szilva biztosan kielégíti. De kellemesebbé teszi a köles vagy zabkása ízét is. Alkalmas süteményekhez és egyéb finomságokhoz. Ismét több típus közül választhat. E-shopunkban klasszikus aszalt szilvát és relatíve eltérő szerkezetű szilvát egyaránt találhat, amit mi kényesnek jelöltünk. Tudod, miben különböznek egymástól? Nem feldolgozás vagy összetétel, hanem származás szerint. A finom szilva Dél-Amerikából származik, ezért nagyobb a napfényellátása, így édesebb és lédúsabb, és alkalmasabb a további feldolgozásra. Az európai szilva viszont szilárdabb szerkezetű, kevesebb vizet tartalmaz, és önmagában is remek.

Időpontok:

A datolya rost- és káliumforrás is, B-vitamint, krómot és vasat is tartalmaz. Alacsony glikémiás indexük van, ezért fogyasztásuk nem növelheti a cukor arányát a vérben. Gazdag és gyors energiaforrást jelentenek az emberi szervezet számára.

Az előző gyümölcshöz hasonlóan itt is többféle datolya létezik, így a klasszikusok mellett vásárolhatunk jumbo datolyát is, amely egy sajátos kínai datolyatípus, amelyet széles körben használnak az ázsiai konyhában. És a medjool datolya is, amely méretének, zamatosságának és ízének köszönhetően a „datolya királynőjének” számít. Akár datolyát adsz a reggelihez, akár a konyhában használod, akár önmagában is kezeled, nem tévedhetsz.

Ezeken és más jól ismert gyümölcsfajtákon kívül számos egzotikus szárított gyümölcs is kapható manapság a piacon, mint például a mangó, a goji , a pomelo vagy a kivi.

4) Fagyasztva szárított gyümölcs – egy bizonyos típusú szárított gyümölcs:

A szárított gyümölcs egy speciális fajtája a fagyasztva szárított gyümölcs vagy fagyasztva szárított gyümölcs . A fagyasztva szárítás során a gyümölcsöt mélyfagyasztják, és csak ezután szárítják alacsonyabb nyomáson, amikor a gyümölcsben lévő víz gőzzé alakul. Ily módon a gyümölcs megőrzi természetes szerkezetét, színét, aromáját, és mindenekelőtt tápértékét, beleértve az összes vitamint és ásványi anyagot.

A fagyasztva szárított gyümölcs tehát ideális választás, ha egészséges táplálkozással foglalkozik. Ez ugyanis egy 100%-ban természetes termék, amely minden tápanyag-összetevőt megőrzött. Csak jó emlékezni arra, hogy a gyümölcs szárítása nem veszíti el a benne lévő cukrot. Így, bár kisebb a súlya, a tápérték megmarad, és nem fogyasztható annyi mennyiségben, mint a friss gyümölcs.

A szárított gyümölcsökhöz hasonlóan a fagyasztva szárított gyümölcsöt is használhatjuk reggeli gabonapelyhekben, müzliben vagy joghurtban. Önmagában is kiváló uzsonnaként. Ezenkívül a fagyasztva szárított gyümölcsöt gyakran csak vízbe kell áztatni, és friss gyümölcsként használhatja. Például készíthet egy nagyszerű eper koktélt fagyasztva szárított eperből.

5) Tehát hogyan kell kezelni a szárított gyümölcsöt:

Mint a legtöbb élelmiszerre, az aszalt gyümölcsökre is érvényes az aranyszabály, hogy mértékkel kell legyen. A gyümölcs ugyan nagy mennyiségű vitamint, tápanyagot és rostot tartalmaz, de egyben nagy cukorraktár is, ezt érdemes szem előtt tartanunk fogyasztása során. Másrészt a gyümölcscukor természetes cukor, és nincs magas glikémiás indexe, így nem kell tőle túlzottan félnünk.

Tárolása azért is fontos, mert helytelen tárolás esetén fennáll a gomba- és méreganyag-szennyeződés veszélye. És akkor persze az összetétel is fontos, ami, ha a táplálkozással van dolgunk, az alap. Ezért, ha érzékenyebb az emésztésünk, mindig érdemes utánajárni, hogy a gyümölcs tartalmaz-e szulfitokat. És akkor még hozzáadott cukrot, bár magában a gyümölcsben van belőle elég, sokszor külön-külön adják hozzá.

A fogyasztásra több lehetőség is kínálkozik, amelyeket fentebb már említettünk. Néha hasznos, ha egy kis doboz néhány aszalt gyümölccsel van kéznél, csak nassolnivalóként és fontos anyagok pótlására. Tápláló nassolnivaló is lehet egy természetjáráshoz. Ha pedig folyamatosan nyomon akarjuk követni az elfogyasztott mennyiséget, akkor érdemes reggeli zabkása, müzli) vagy joghurtba tenni, ahol nem áll fenn a nagy mennyiség elfogyasztásának veszélye.

Mindazonáltal a szárított gyümölcs, akár hagyományos, akár fagyasztva szárított, nagyszerű és megfizethető lehetőség a kívánt vitaminok és tápanyagok ellátására a téli hónapokban. Felpezsdítik az étlapot, ízesítik kedvenc ételeidet, és rengeteg anyaggal kiegészítik a szervezetet.

Szerző: Alena vagyok, történelmet tanultam az Olomouc-i Alkalmazott Tudományok Egyetemén. A Grizly.cz-nél dolgozom, szeretem az egészséges ételeket, és érdekel az egészséges életmód. Nagyon szeretek főzni és sütni, és gyakran kísérletezem egészséges alapanyagokkal. Optimista vagyok az életben, és szeretek új dolgokat tanulni.

Források: margit.cz

bydlimekvalitne.cz

hostetin.veronica.cz