Kategória

Vöröslencse leves

Vöröslencse leves

Szereted a hüvelyeseket? Mit szólnál, ha kipróbálnád a vöröslencse levest? Az elkészítése több mint egyszerű és gyors. A leves sok vitamint tartalmaz.

És kész is van:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon aranybarnára sütjük. Hozzáadjuk a jól megmosott vöröslencsét, amit enyhén megpirítunk. Mindig addig mossuk a lencsét, amíg a vízben buborékok képződnek, mert ezek puffadáshoz vezethetnek.

A sült lencsét megszórjuk fűszerekkel, amitől olyan szép az illata (ha van sós húslevesünk, elég egy kis só).

Öntsük fel mindent forró húslevessel, és hagyjuk kb 15 percig puhára főni.

A levest fűszernövényekkel és fenyőmaggal körítve tálaljuk, ezek nem feltétlenül szükségesek, de remek ízt adnak az ételnek.

Počet porcí: 6
Összetevők