És kész is van:
Először elkészítjük a morzsát. Az összes száraz hozzávalót összekeverjük, majd hozzáadjuk a szilárd vajat és laza, csomós masszát készítünk.
Az almát kockákra vágjuk, meglocsoljuk citromlével és hozzáadjuk a citromhéjat. A mazsolát öblítsd le, és előtte áztasd rumban néhány órára, vagy a végén add hozzá közvetlenül a gyümölcskeverékhez. Lassan felforrósítjuk az egészet egy serpenyőben, és alaposan összekeverjük. Ízesítéshez cukrot, ideális esetben vaníliát tehetünk bele. A kukoricakeményítőt kevés hideg vízben elkeverjük, és a gyümölcsös keverékhez öntjük. Az egészet egy ideig összeforraljuk, a masszához adjuk a fahéjat, és egy kivajazott tepsi aljára terítjük. Végül megszórjuk a tetejét morzsával.
A szilva gyümölcskomponens hidegen is elkészíthető. A szilvát negyedekre vágjuk, fahéjjal, vaníliás cukorral és kevés vízben elkevert keményítővel összekeverjük. Meglocsoljuk citromlével és reszelt héjával, és tehetünk bele 2-3 evőkanál alkoholt is. A keveréket alaposan összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a tepsi alján vagy több kisebb edényben. Végül megszórjuk a tetejét morzsával.
Süssük a morzsát körülbelül 35 percig 180 °C-on.
Még melegen tálaljuk, de hidegen is ízlik. Ízesítésként tehetünk bele például egy gombóc fagylaltot vagy tejszínhabot.
Recept a Nominal.cz-ről