És kész is van:
A vöröslencsét 2 órára vízbe áztatjuk. (Általában ezt a fajtát nem kell előre beáztatni, de továbbra is csak pároljuk a zöldségekkel, hogy megpuhuljon nekünk).
Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a karikákra vágott hagymát és a szeletekre vágott fokhagymát. Ha a fokhagyma és a hagyma kicsit megpirult, hozzáadjuk a felkockázott padlizsánt és a cukkinit. Gyorsan pároljuk, amíg a vége felé a félbevágott koktélparadicsomot és a Jalapeño paprikapürét egy pillanatra átpasszírozzuk. Végül adjunk hozzá sót a keverékhez.
Egy másik serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk a sózott és borsozott tőkehalat.
Fűszeres Jalapeño tésztával együtt tálaljuk.
Recept a Hradecky Delikatestől.