Kategória

Sült teljes kiőrlésű palacsinta medvehagymával

Sült teljes kiőrlésű palacsinta medvehagymával

A palacsinta édes és sós ételekhez egyaránt remek választás. A fantáziádnak nincsenek határai, és megtöltheted kedvenc hozzávalóiddal.

És kész is van:

Először is készítsük el a palacsintákat. Az összes hozzávalót összekeverjük, és enyhén kikent serpenyőben vékony palacsintákat sütünk. Ezután elkészítjük a palacsinták töltelékét. Keverjük össze a ricottát, a tejfölt, 100 g reszelt sajtot és 1 tojást. Adjuk hozzá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A hagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a spenótleveleket, majd amikor megfonnyadnak, félretesszük, és hozzáadjuk a sajtos tölteléket.

A masszával megtöltjük a palacsintákat, és egy tepsibe tesszük. Keverjük össze a tejszínt, 100 g sajtot és 1 tojást, sózzuk, borsozzuk, és fedjük le a palacsintákat. 160°C-os sütőben kb 35 percig sütjük.

Počet porcí: 4
Összetevők