Kategória

Soba tészta miso-mogyoró szósszal

Soba tészta miso-mogyoró szósszal

Ha egy érdekes, de egyszerű receptet szeretnél kipróbálni, a soba tészta legyen a kedvenced!

Ennek a receptnek két fontos tulajdonsága van – nagyon érdekes ízű, ugyanakkor hihetetlenül egyszerű az elkészítése.

És kész is van:

A soba tésztát a csomagoláson található utasítás szerint főzzük meg, majd öblítsük le hideg vízzel, hogy tovább lehessen használni. Keverjünk össze 3 evőkanál mogyoróvajat miso pasztával (lehetőleg mérőedényben). 200 ml meleg vizet adunk hozzá, aminek köszönhetően a keverék jobban összeáll. Botmixerrel turmixoljuk, és ízlés szerint adjuk hozzá egy citrom levét és chili. Természetesen ízlés szerint adhatunk hozzá mogyoróvajat és pasztát.

A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk.

A serpenyőt kikenjük olívaolajjal, és a zöldségeket ropogósra sütjük. Nem jó ötlet túl sok olajat használni, mivel a mogyoróvaj maga elég zsíros, és az étel túl nehéz lenne. Ezután vegye le a serpenyőt a zöldségekkel a tűzhelyről, és keverje hozzá a mogyorószószt.

Végül hozzáadjuk a tésztát, és jól összekeverjük, hogy a mártással bevonják. A végén pirított szezámmaggal díszítjük.

A GRIZLY.CZ receptjét Karolína Paterová készítette.

Počet porcí: 2
Összetevők
  • 1 teáskanál mugi miso paszta
  • 1 citrom
  • őrölt chili pehely
  • 1 sárgarépa
  • 1 zöld kaliforniai paprika (de ízlés szerint tehetünk bele más zöldséget is)
  • 1 csomag soba tészta
  • 3 evőkanál mogyoróvaj
    Mogyoróvaj lágy 100% Mogyoróvaj lágy 100%
  • Opcionális tofu/tempeh/szezám
    Szezámmag Szezámmag