Ennek a receptnek két fontos tulajdonsága van – nagyon érdekes ízű, ugyanakkor hihetetlenül egyszerű az elkészítése.
És kész is van:
A soba tésztát a csomagoláson található utasítás szerint főzzük meg, majd öblítsük le hideg vízzel, hogy tovább lehessen használni. Keverjünk össze 3 evőkanál mogyoróvajat miso pasztával (lehetőleg mérőedényben). 200 ml meleg vizet adunk hozzá, aminek köszönhetően a keverék jobban összeáll. Botmixerrel turmixoljuk, és ízlés szerint adjuk hozzá egy citrom levét és chili. Természetesen ízlés szerint adhatunk hozzá mogyoróvajat és pasztát.
A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk.
A serpenyőt kikenjük olívaolajjal, és a zöldségeket ropogósra sütjük. Nem jó ötlet túl sok olajat használni, mivel a mogyoróvaj maga elég zsíros, és az étel túl nehéz lenne. Ezután vegye le a serpenyőt a zöldségekkel a tűzhelyről, és keverje hozzá a mogyorószószt.
Végül hozzáadjuk a tésztát, és jól összekeverjük, hogy a mártással bevonják. A végén pirított szezámmaggal díszítjük.
A GRIZLY.CZ receptjét Karolína Paterová készítette.