Lassan kopogtat az ősz, de a paradicsom még mindig finom és tele van vitaminokkal. Töltsük meg őket egy tápláló quinoa keverékkel.
És kész is van:
Kezdjük azzal, hogy a quinoa magokat alaposan leöblítjük, majd sós forrásban lévő vízhez adjuk, és körülbelül 10 percig főzzük. Szűrjük le és tegyük félre az előkészített tálba. Közben vágja le a paradicsom tetejét, és egy kanál segítségével vájja ki őket, hogy egy nyílást képezzen, amelyet megtölthet a keverékkel. A levágott tetejét és a kivájt paradicsomot későbbre megőrizzük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Először a hagymát és a fokhagymát, valamint a padlizsánt apróra vágjuk, kb. 1x1 cm-es darabokra. Egy serpenyőben hevíts fel kevés olívaolajat, és pirítsd meg először a hagymát, amint üveges lesz, adjuk hozzá a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon pirítsuk kb 5 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát, mérsékeljük a hőt és fedő alatt további 5 percig pároljuk. A pirított padlizsánt hagymával és fokhagymával tedd a quinoás tálba, és keverd össze apróra vágott friss mentával és fetasajttal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A kész keverékkel megtöltjük a paradicsomot, és meglocsoljuk olívaolajjal. Fedjük le a levágott felsőrésszel, és előmelegített sütőben süssük körülbelül 30 percig. Forrón tálaljuk.
Ez az egyszerű, quinoa és feta sajt tápláló keverékével töltött sült paradicsom recept egy teljes értékű és egészséges étel, amelyhez nincs szükség további köretekre.