Luxus csokoládé praliné
És kész is van:
A csokis kekszeket típus szerint tálakba tesszük, és vízfürdőben felmelegítjük, aminek maximum 40 fokosnak kell lennie. Ha a csokoládé teljesen felolvadt, az általunk előzetesen elkészített kis szilikon praliné formák felébe öntjük, és hűtőben hagyjuk megdermedni. Amint kellően megszilárdult a massza, kivesszük a hűtőből, és a pralinéra tehetjük kedvenc diónkat, és ismét csokoládéval bevonjuk. Cserélhetjük más típusú csokoládéra is, ez csak a fantáziánkon és az ízlésen múlik. A töltés után nyomkodjuk ki a szilikon formát, hogy ne képződjenek légbuborékok, majd tegyük újra a hűtőbe kihűlni.
Amint a praliné megfelelően kihűlt, elkezdhetjük a falatozást. A pralinéket gyönyörű dobozba is csomagolhatjuk, és megajándékozhatjuk szeretteinkkel :-)
TIPP: Abszolút profi eredményt érhet el, ha temperálja a csokoládét. Ez megőrzi szerkezetét, ropogósságát és fényét.
A videós receptet FB -unkon is megnézhetitek.