Kása gombával, spenóttal és buggyantott tojással
Ha nem szereti a gombát, a gombát nyugodtan helyettesítheti zöldségekkel.
És kész is van:
Lassan felolvasztjuk a ghít egy serpenyőben, és enyhén megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ezután adjuk hozzá a spenótot, és hagyjuk megfonnyadni.
Készítsünk zabkását pelyhekből egy serpenyőben. Itt az a szabály, hogy mindig kétszer annyi vizet adjunk a pelyhekhez. Sózzuk, felforraljuk és egy ideig főzzük. A zabkásának hajlékonynak kell lennie.
Most elkészítjük az elveszett tojást. Tegyünk egy kb. 10 cm magas réteg vizet a serpenyőbe, és melegítsük közvetlenül a forráspont alatt. Adjunk hozzá egy kis csepp ecetet a vízhez. Üssük bele a tojásokat egy lyukas merőkanálba, hogy eltávolítsuk a fehérje legfolyékonyabb részét. A tojást óvatosan kiborítjuk a merőkanálból a vízbe, amit egy kanállal megforgatunk és a tojást összezárjuk. Körülbelül 3-4 percig buggyantjuk, a tojás méretétől függően. Réses merőkanállal kikanalazzuk, és papírtörlőn szárítjuk.
Keverjük össze a pépet a spenóttal, a hagymával és a gombával. Buggyantott tojással tálaljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Recept a Countrylife-ból.