Kategória

Kása gombával, spenóttal és buggyantott tojással

Kása gombával, spenóttal és buggyantott tojással

Az édes zabkása ma mindennapos reggeli, de mit szólnál, ha kipróbálnád a sós zabkását? A sós kása nem kell csak reggelire, hanem ebédre vagy vacsorára is.

Ha nem szereti a gombát, a gombát nyugodtan helyettesítheti zöldségekkel.

És kész is van:

Lassan felolvasztjuk a ghít egy serpenyőben, és enyhén megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ezután adjuk hozzá a spenótot, és hagyjuk megfonnyadni.

Készítsünk zabkását pelyhekből egy serpenyőben. Itt az a szabály, hogy mindig kétszer annyi vizet adjunk a pelyhekhez. Sózzuk, felforraljuk és egy ideig főzzük. A zabkásának hajlékonynak kell lennie.

Most elkészítjük az elveszett tojást. Tegyünk egy kb. 10 cm magas réteg vizet a serpenyőbe, és melegítsük közvetlenül a forráspont alatt. Adjunk hozzá egy kis csepp ecetet a vízhez. Üssük bele a tojásokat egy lyukas merőkanálba, hogy eltávolítsuk a fehérje legfolyékonyabb részét. A tojást óvatosan kiborítjuk a merőkanálból a vízbe, amit egy kanállal megforgatunk és a tojást összezárjuk. Körülbelül 3-4 percig buggyantjuk, a tojás méretétől függően. Réses merőkanállal kikanalazzuk, és papírtörlőn szárítjuk.

Keverjük össze a pépet a spenóttal, a hagymával és a gombával. Buggyantott tojással tálaljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Recept a Countrylife-ból.

Počet porcí: 4
Összetevők
  • 1 hagyma
  • 4 friss bio tojás
  • Só és bors ízlés szerint
  • 120 g friss spenótlevél
  • 200 g gomba
  • 150 g tönkölypehely
  • 40 g derített vajas ghí
    Ghi kiolvasztott vaj Ghi kiolvasztott vaj
  • 50 g hajdina pehely