És kész is van:
A lazacról eltávolítjuk a bőrt, és kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy tálban készítsük el a rizsecet, a szezámolaj, a teriyaki szósz és a citromlé keverékét. Mártsuk bele a lazacot, és alaposan keverjük össze. És kb 3 órára hűtőbe tesszük.
Amíg a lazac hűl, megfőzzük a rizst és előkészítjük a többi hozzávalót. Szóját főzünk, sárgarépát klasszikus hámozóval lereszelünk, mangót meghámozunk és feldarabolunk, avokádót pucolunk és kimagozunk. Az avokádót megszórhatjuk citrommal és megszórhatjuk szezámmaggal.
A majonéz, a sirrache és a fekete bors mártogatós remekül illik hozzá. Mindent egy tálba teszünk, ráöntjük a mártogatóst és kész is.
Lilchef_lenka receptje