Kategória

Házi készítésű gluténmentes csokoládé

Házi készítésű gluténmentes csokoládé

Merítsen ihletet a házi gluténmentes csokoládék receptjéből.

És kész is van:

A vajat vízfürdőben felolvasztjuk, és belekeverjük a xilitet.

Addig keverjük, amíg a xilit fel nem oldódik, majd hozzáadjuk a kakaót. Jól összekeverjük, és ha kész a csokoládé, félig megtöltjük a formákat.

Ezt követően a forma közepére tegyünk egy málnát a forma teljes hosszában, és ismét bekenjük csokoládéval. A tetejére ismét díszítsük a rudakat málnával és szárított ehető virágokkal.

Hűtőbe tesszük legalább 1 órát dermedni.

Összetevők
  • 4 evőkanál őrölt xilit
    Xilit Xilit
  • 100 g kakaóvaj
  • 10 dkg málna