Kategória

Gluténmentes húsvéti bárány

Gluténmentes húsvéti bárány

A fehérjét és a sárgáját szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját elkeverjük a liszttel, a fehérjével és a sütőporral. Adjuk hozzá a felmelegített vajat, a tejszínt, a citrom levét és héját, a vaníliát és a túrót. Végül a tojásfehérjével keverjük össze. A formát kikenjük vajjal és megszórjuk kókuszdióval, majd megtöltjük tésztával.

És kész is van:

A fehérjét és a sárgáját szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját elkeverjük a liszttel, a fehérjével és a sütőporral. Adjuk hozzá a felmelegített vajat, a tejszínt, a citrom levét és héját, a vaníliát és a túrót. Végül a tojásfehérjével keverjük össze. A formát kikenjük vajjal és megszórjuk kókuszdióval, majd megtöltjük tésztával. Kb. 50 percig sütjük 175°C-on. Hagyja teljesen kihűlni, és óvatosan fordítsa ki a bárányt a formából (vigyázat - a tészta kicsit törékenyebb, mint a klasszikus hozzávalóknál). Végül a szemekre áfonyás fogpiszkálót rögzítünk, és kókuszliszttel "cukrozzuk".

Összes tápérték:
10118 kJ / B: 111 g / S: 60 g / T: 187 g
Tápérték 100 grammonként:
1046 kJ / B: 11 g / S: 6 g / T: 19 g

A receptet készítette: gabi_trainer for Grizzly

Počet porcí: 20
Összetevők