Kategória

Frissítő citromos sütemény

Frissítő citromos sütemény

Friss és különösen egészséges recept a polenta desszerthez.

És kész is van:

A polentát enyhén sós forrásban lévő vízbe öntjük, és folyamatosan keverjük. Amint látjuk, hogy a kása sűrűsödni kezd, adjuk hozzá a cukrot, a vajat, a citromlevet és a héját.

Kb. 5 percig főzzük a kását, majd egy kisebb tálcára öntjük és hagyjuk kihűlni és megkeményedni. A polenta ideális magassága a torta egyes rétegeinek elkészítéséhez kevesebb, mint egy centiméter.

Amíg a polenta hűl, a krémsajtot az agavé sziruppal felverjük.

A megszilárdult polentából karikákat vágunk, tejszínhabbal megkenjük és egymásra rétegezzük.

Ízlés szerint bármilyen gyümölccsel tálalhatjuk.

A receptet a Countrylife készítette.

Počet porcí: 4
Összetevők
  • Citromhéj leve
  • Csipet só
  • 200 g krémsajt a krémhez
  • 600 ml vizet
  • 30 g vaj
  • Szezonális gyümölcs a díszítéshez
  • 30 g nádcukor
    Nádcukor Nádcukor